Home » Hvordan velge skistaver? – CKsport.pl

Hvordan velge skistaver? – CKsport.pl

by Gunnar Garfors

Å velge riktige skistaver sikrer trygg og komfortabel skikjøring. Sjekk hvilke kriterier du må ta hensyn til og finn den løsningen som passer best for dine behov.

Valg av skistaver – den viktigste informasjonen

Skistaver garanterer effektiv bevegelse på ski og korrekt armarbeid. I tillegg brukes de i skøyter, hvor det er viktig å opprettholde balansen.

De hjelper deg også å holde balansen i bratt terreng. Bare stikk pinnen ned i bakken slik at den kan rotere fritt. Riktig tilpasset tilbehør garanterer stabilitet selv ved kjøring på hard snø og isete veier.

Men før du kjøper, gjør noen undersøkelser om valg av skistaver. En av nøkkelfaktorene er brukerens høyde. Ta en titt på konstruksjonen og byggekvaliteten til dette pålitelige tilbehøret. Da vil du gjøre et vellykket kjøp. I Ski Race Center finner du mange interessante modeller: https://skiracecenter.pl/16-kijki-skiarskie.

Hvordan velger jeg skistaver basert på høyden min?

Den avgjørende parameteren er høyden på pinnene, som bør justeres til din høyde. Det er best å gjøre deg kjent med tabellene slik at du kan velge riktig modell. Her er noen eksempler:

  • Høyde 160-170cm – Staver 115cm lange;
  • Høyde 170-175cm – Staver 120cm lange;
  • Høyde 175-185cm – Staver 125cm lange;
  • høyde 185-190 cm – stenger 130 cm lange;
  • Høyde 190-200 cm – stenger 135 cm lange.

For å sikre at alpinstavene dine sitter riktig, ta tak i en og hold den oppreist med grepet ned. Ta den over tallerkenen. Når lengden er riktig bøyes albuene i 90° vinkel med håndtakene på gulvet. Armene skal plasseres langs kroppen.

Hvordan velge skistaver for freeride-entusiaster?

Det er best å velge litt lengre elementer, da disse lett synker ned i snøen i utforkjøringer. Lengre staver brukes også til skiturer, da de gjør det lettere å skyve av når du starter. På den annen side kan de gjøre nedstigningen vanskeligere. Så hvordan velger du den perfekte løsningen? Stol på teleskopstenger som kan justeres på to eller tre steder.

Valg av skistaver – Velg en solid konstruksjon

Du vet allerede hvordan du velger skistaver basert på høyden din. Men det er ikke alt. Konstruksjonen og byggekvaliteten deres er også av stor betydning. Det er best å velge modeller med aluminium- eller karbonkomposittskaft. Takket være dette vil konstruksjonen fungere i lang tid. Vær i tillegg oppmerksom på stroppene, som kan ha en spesielt profilert form. I noen modeller løsner disse etter et fall, noe som øker beskyttelsen mot skader.

En annen viktig faktor er det ergonomiske håndtaket, som skal være behagelig å holde. Putene beskytter derimot hendene mot å treffe stengene. Ikke glem å ta en titt på tallerkenstørrelsen. Elementet med mindre diameter er godt egnet for kjøring i bakken. På den annen side vil den bredere strukturen ikke kollapse i dyp snø.

Før du kjøper, gjør deg nøye kjent med utvalget av en god butikk, for eksempel Ski Race Center: https://skiracecenter.pl/ og sammenligne tilgjengelige modeller.

————

Takk for at du er med oss ​​og støtter kreativiteten på CKsport.pl. Klikk på lenken under og gi redaksjonen vår en symbolsk kaffe.

You may also like

Leave a Comment