Home » I Beijing – en fotofinish og en norgesrekord gjennom tidene

I Beijing – en fotofinish og en norgesrekord gjennom tidene

by Connie Nielsen

Sveitseren Ryan Regez vant den akrobatiske langrennsfinalen for menn. For 29-åringen var det den første OL-medaljen i karrieren. Hans landsmann Alex Fiva vant sølv og Sergei Ridzik fra Russland vant bronse.

Den åttende finalen i denne kampen så en av de mest dramatiske avslutningene av noen kamp. Østerrikes Tristan Takats og japanske Ryo Sugai kjempet om den andre billetten til kvartfinalen. De krysset målstreken praktisk talt samtidig og med det blotte øye kunne ingen se hvem som var først. Som man kan se på fotofinishen var utøvernes ski praktisk talt på samme sted, men T. Takats klarte å strekke hånden lenger enn R. Sugai, så østerrikerne gikk videre, og det japanske spillet endte i harme.

Dramatisk fotofinish av T. Takatso og R. Sugai

Nederlenderen Thomas Krol ble olympisk mester på 1000 meter skøyter for menn. Han tilbakela distansen på 1 minutt. 7,92 sek. Den 29 år gamle friidrettsutøveren vant sitt første OL-gull i karrieren. Han vant også sølv på 1500 m i Beijing, Laurent Dubreuil (1:08.32) fra Canada ble nummer to og Haavard Holmefjord Lorentzen fra Norge ble nummer tre (1:08.48). Estlands Marten Lias var forresten nær toppen (1:08.65). Han manglet bare 0,17 sekunder på bronse.

Også bronsevinnerne i curlingturneringen for menn ble offentliggjort fredag. I den lille finalen beseiret kanadierne den amerikanske olympiske mesteren Pyongyang 8:5. Den store finalen finner sted på søndag. Britene vil spille i den med svenskene.

Det er 2 dager igjen til slutten av OL og tidenes rekord er allerede slått. Norge har vunnet 15 gull – et land som aldri har vunnet så mange på en vinter. Den forrige rekorden var 14 gullmedaljer. Både i 2010 vant Canada i Vancouver og 2018. Pyongyang – Norge.

Nordmennene har totalt 15 gull-, 8 sølv- og 11 bronsemedaljer i Beijing. Tyskland er nummer to (10, 7, 5) og USA er tredje (8, 8, 5). Latvia og Estland har 1 bronsemedalje hver og deler 25-28 plasser med Belgia og Polen.

Kilde: Sportas.lt

You may also like

Leave a Comment