Home » I Curling-EM – to imponerende seire for det litauiske kvinnelandslaget

I Curling-EM – to imponerende seire for det litauiske kvinnelandslaget

by Thure Lindhardt

Det litauiske damelaget oppnådde to flotte seire i divisjon B-turneringen i Curling-EM i Lillehammer (Norge) mandag.

Litauere som triumferte i divisjon C i år beviser vellykket at de er verdt å spille på et høyere nivå. I kampen som fant sted mandag morgen, beseiret Virginija Paulauskaitės lag, også representert ved Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė, det finske laget 8-3 uten store vanskeligheter.

Etter de fire første omgangene ledet litauerne til og med 7-0. Selv om finnene senere scoret sine første poeng, klarte de ikke å skape mer intriger, heter det i pressemeldingen.

På ettermiddagen møtte litauiske lag det slovenske laget. Spillet var variert og dramatisk. Etter fire omganger lå litauerne under 1:4. Lagene byttet senere poeng, først etter 2, så etter 3. Som et resultat var laget vårt 6:9 bak etter åtte omganger. Etter en flott prestasjon i niende kvartal, utlignet det litauiske landslaget resultatet – 9:9. I det siste, tiende kvarteret gjorde litauerne en feil i det siste angrepet og scoret ytterligere to poeng som ga det litauiske landslaget en viktig seier.

Det litauiske laget, som oppnådde tre seire på seks kamper, inntar femteplassen i turneringen. Litauiske skøyteløpere spiller med det slovakiske laget på tirsdag.

De fire sterkeste lagene i turneringen går videre til semifinalen.

I gruppe B i herreturneringen tapte Kontantinas Rykovs lag 5-8 etter en iherdig kamp mot det hviterussiske laget. Etter fire omganger sto det fortsatt 2-2. Så hviterusserne fikk tre poeng og beholdt denne ledelsen til kampslutt.

Det litauiske herrelaget er også representert av Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys og Nedas Ivanauskas.

Litauerne deler 5-7 plasser i gruppe B med 1 seier og 2 tap. Tirsdag står vi overfor en konfrontasjon med belgiske outsidere.

For herrene går de tre sterkeste lagene i begge grupper videre til sluttspillet.