Home » I en bar i Tallinn gnager tre menn på en ung kvinne med et ukjent stoff

I en bar i Tallinn gnager tre menn på en ung kvinne med et ukjent stoff

by Thure Lindhardt

Foreldrene til den skadde kvinnen er også med på å avklare situasjonen, men fornærmede valgte å ikke kontakte politiet, så denne saken ble ikke journalført i statlige institusjoner. Imidlertid har hendelsen i Tallinn-området skapt alvorlige sikkerhetsbekymringer, og myndighetene lover å forhindre at dette skjer.

Anda Vaičekone, prosjektleder for Tallinn-kvartalet, påpeker at dette er det første tilfellet med et slikt svar der en person også kan sees på bildet. «Informasjonen er nå gitt videre til vaktene, de ansatte, og ett av bildene av denne personen er også tilgjengelig, hvorpå det sjekkes at denne personen ikke får komme inn på territoriet. Vi kan bare oppfordre politiet å snakke.» Vi er klare til å engasjere oss, vitne eller støtte disse menneskene, hvis de ikke snakker eller henvender seg for å få hjelp, vil vi bli maktesløse i denne situasjonen også, understreker Vaičekone.

Området er allerede bevoktet av vakter, det er videoovervåking, men etter denne saken blir sikkerhetstiltakene enda strengere. Sikkerhetsordet «Klara» ble introdusert i kvartalet – et ord som enhver ansatt kan si i baren og han vet at personen føler seg truet, har fått unødig oppmerksomhet eller mistenkes for å ta en drink.

Den såkalte flytende ecstasyen, gammahydroksybutyrat eller GHB, er mest brukt på barer i Europa. Stoffet er fargeløst og luktfritt, så det kan enkelt og sømløst tilsettes en drink. I små doser slapper det av en person, øker seksuell lyst, forårsaker døsighet, men kan til og med være dødelig i store doser med alkohol.

Kvinnerettighetsorganisasjonen «MARTA» forklarer at sakene om gressletter i Latvia så langt har blitt holdt stille – ofrene ønsker ikke å snakke om dem eller husker rett og slett ingenting.

«Vi klandrer fortsatt offeret for å kle på seg, hun drakk det ikke selv. Den kulturen har ikke endret seg ennå. «Folk, spesielt kvinner, vet ikke hvordan de skal oppføre seg. Det er ingen informasjon om det.

De viktigste praktiske rådene – ikke la drikken stå uten tilsyn, hvil i et trygt selskap med noen som alltid ser på drinkene mens andre går til fasilitetene eller andre steder.

Se mer i historien ovenfor.

Andre leser akkurat nå

You may also like

Leave a Comment