Home » I Estland er et nytt taximerke med en innovativ forretningsmodell klar til å ta plassen til «Yandex».

I Estland er et nytt taximerke med en innovativ forretningsmodell klar til å ta plassen til «Yandex».

by Gunnar Garfors

Det nye taxiselskapet Forus Takso, en estisk gründer i Urmas Sõõrumaa, vil sannsynligvis erstatte Yandex Taxi og ta andreplassen i det estiske taximarkedet når det gjelder antall sjåfører. Drosjesjåfører og kunder tiltrekkes av den innovative forretningsmodellen som gjør at de kan bli en del av selskapet.

Den fremtredende estiske forretningsmannen Urmasa Serums interesse for taximarkedet dukket opp i fjor sommer da han kjøpte et av Estlands eldste og mest kjente taxiselskaper, Tulika Takso. Nå er «Tulika Taxi» historie, for det gamle merket er erstattet med navnet «Forus Taxi». I forrige måned ble Taxigo, en taxi-app, kjøpt opp av Serum, som hadde en andel på 15 % av det estiske taximarkedet, ifølge det estiske departementet for økonomi og kommunikasjon. Fra og med denne uken heter plattformen Forus og inkluderer tidligere ledere fra Tulika Taxi og Taxigo. Eduards Dubrovskis, grunnlegger av Taxigo og nåværende administrerende direktør i Forus Taxi, sier at mer enn tusen ledere jobber for Taxigo og Tulika Taxi.

– Drosjesjåfører er nå veldig aktivt involvert i Forus-plattformen. Antall sjåfører kan snart nå 2000, sa Dubrovsky, med henvisning til forbudet mot Yandex-drosjer i Estland og Russlands bruk av sjåfører i forbindelse med den russiske militærinvasjonen av Ukraina. , ser etter en ny plattform for å tilby tjenesten.

Dubrovsky innrømmer at mange Yandex-ledere har kommet til Bolt, men bekrefter at flere store taxiselskaper som tidligere har jobbet med Yandex har henvendt seg til Forus. Årsaken er ifølge Dubrovsk selskapets nye forretningsmodell, som tilbyr samarbeid.

You may also like

Leave a Comment