Home » I konflikten med Boeing planlegger Norwegian Air å kjøpe Airbus

I konflikten med Boeing planlegger Norwegian Air å kjøpe Airbus

by Peter Østbye

av Victoria Klesty

OSLO (Reuters) – Norwegian Air kan bestille Airbus-fly i fremtiden hvis en pågående tvist med Boeing om kansellering av flyordrer ikke løses raskt, sa det norske flyselskapets administrerende direktør til Reuters fredag.

Norwegian Air, som opererer en flåte som utelukkende består av Boeing-fly, kom ut av konkursbeskyttelsen i mai i fjor. Imidlertid er gruppen fortsatt i konflikt med Boeing om kanselleringen av en ordre på 97 Boeing-fly som ble plassert før pandemien. Denne tvisten er gjenstand for en rettslig prosedyre i USA.

Airbus på sin side aksepterte flyselskapets kansellering av en tilsvarende ordre.

Norske tjenestemenn, inkludert administrerende direktør Geir Karlsen, møtte et salgsteam fra Airbus i forrige måned, ifølge informasjon rapportert av Reuters den gang.

Geir Karlsen sa fredag ​​at møtet var en del av en langvarig dialog.

– Vi finner det for eksempel problematisk å utarbeide en fremtidig flåteplan med Boeing mens vi er i konflikt med dem, sa konsernsjefen på sidelinjen av selskapets resultatpresentasjon.

«Så vi må bestemme oss for hva vi skal gjøre i fremtiden og om det i det hele tatt er mulig å få en handelsavtale med Boeing. Vi ønsker det, men så langt har vi ikke klart det,» legger han til.

Boeing kommenterte ikke umiddelbart, og en talsmann for Airbus nektet å kommentere.

Norwegian opererte 51 Boeing 737 i fjor, et antall de planlegger å øke til 70 gjennom leasing i år.

I henhold til vilkårene i disse leieavtalene kan enkelte fly imidlertid erstattes med «ny teknologi smalkroppsfly fra Boeing eller Airbus», de to hovedaktørene i markedet for kommersielle fly.

Han nektet å utdype hvor raskt en avgjørelse måtte tas.

Norwegian og Airbus kom til enighet om vilkårene for oppsigelsen av kontrakten for 88 fly med én gang i februar 2021, opplyser de to selskapenes advokater til den irske høyesterett.

I henhold til vilkårene i avtalen vil Airbus kunne beholde avdragene betalt av Norwegian, som fortsatt skylder det £600.000 (omtrent €720.000).

(Rapport av Victoria Klesty, med bidrag av Tim Hepher; fransk versjon av Elena Vardon, redigert av Jean-Michel Bélot)

You may also like

Leave a Comment