Home » I Litauen har fjell samlet støtte til Ukraina, G. Landsbergis snakker om nye sanksjoner mot russiske skip

I Litauen har fjell samlet støtte til Ukraina, G. Landsbergis snakker om nye sanksjoner mot russiske skip

by Gunnar Garfors

Røde Kors klarer akkurat å samle inn donert støtte fra befolkningen i naturalier til ukrainerne

Litauens Røde Kors, som søndag begynte å samle folkelig støtte til krigsrammede ukrainere, sier det er usannsynlig å gjøre det gitt det høye aktivitetsnivået.

«Sent i går kveld annonserte vi en kampanje, da vi fikk et krav fra staten, var vi veldig redde for at folk ikke ville være i stand til å svare, for å samles. Jeg var selv her i Vilnius, det var allerede mye folk der ved 12-tiden, selv om vi ikke hadde noen transport ennå. En lastebil har allerede gått, den andre står fortsatt, sekkene ble fysisk kastet på stedet, sier Luka Lesauskaitė, organisasjonens kommunikasjonsoffiser.

Ifølge henne har de statlige myndighetene, som vil fortsette å koordinere transporten av bistand til Ukraina, indikert at det trengs «tusenvis av tonn» med varme klær, tepper, soveposer og andre gjenstander.

«For eksempel er etterspørselen etter varme klær vi ble spurt om 40 000 tonn. Så vi er avhengige av lastebiler som tar oss til logistikksenteret. Bedrifter hjelper også. I Vilnius blir den andre lastebilen fylt opp, tre til venter, sa Røde Kors-representanten.

Beboere i seks sentre i landets byer blir bedt om å ta med ting som ukrainske borgere trenger for å finne ly eller gjemmesteder: tepper, puter, sengetøy, soveposer, matter, håndklær, varme klær for vintersesongen og sko.

Ifølge L. Lesauskaitė er situasjonen i Kaunas, Šiauliai og andre storbyer veldig lik.

Organisasjonen oppfordrer til at kun nye, lite brukte klær eller sengetøy doneres, sortering av gjenstander i individuelle poser, med angivelse av type og mengde (sko, herrejakker, damejakker, bukser, tepper osv.).

Innbyggere i landet kan donere gjenstander fra Vilnius til Avia Solutions Group Arena (14 Ozo St., Vilnius), Kaunas Žalgiris Arena (50 Karaliaus Mindaugo Ave., inngang fra gamlebyen), Klaipėda – Piliavietė (Vilnius) 4), Šiauliai – Šiauliai Arena (J. Jablonskio str. 16), Cido Arena i Panevėžys (Parko str. 12) og Alytus Sports Palace (Naujoji str. 52).

Varer kan leveres til disse hentestedene på søndager fra 12:00 til 20:00 og på mandager og tirsdager fra 10:00 til 20:00.

Helsedepartementet kunngjorde også lørdag at Litauen vil sende 30 lastebiler med medisinsk utstyr og medisiner til Ukraina.

Deals On Wheals sa på sin side søndag at de hadde organisert 12 minibusser med nødvendig utstyr for russere under angrep av Russland, og ved retur til Litauen ville bilene frakte krigsflyktninger som ønsket å komme hit – opptil 90 av dem kunne ankomme i dette. konvoi.

Konvoien satte også kursen mot seks ukrainere som var fast bestemt på å forsvare hjemlandet.

Humanitær hjelp kom til Ukraina med minibuss – klær, sko, spesialbriller, eksterne batterier, drivstoff, førstehjelpsutstyr, mat, drivstoff, medisiner, hygieneartikler og mange andre nødvendige gjenstander.

Russland, som har mobilisert hundretusenvis av tropper på grensen til Ukraina, invaderte der torsdag og startet en fullskala militæroperasjon over hele landet, og ødela infrastruktur og drivstofflagre i et forsøk på å erobre storbyområder. Flere hundre ukrainere er drept, inkludert ti sivile, og tusenvis er såret.

You may also like

Leave a Comment