Home » I Norge døde en medisinsk arbeider etter å ha mottatt en AstraZeneca-vaksinasjon

I Norge døde en medisinsk arbeider etter å ha mottatt en AstraZeneca-vaksinasjon

by Thure Lindhardt

Dette er det andre slike dødsfall i Norge på få dager. Som et sikkerhetstiltak suspenderte landet AstraZeneca-vaksinasjonen sist torsdag.

Lørdag meldte norske helsemyndigheter at tre helsearbeidere er innlagt på sykehus for blodpropp, blødninger og unormalt lave nivåer av blodplater i blodet. Alle disse personene er under 50 år og har blitt vaksinert med den første dosen vaksine fra et engelsk og svensk selskap.

En av de tre personene, en kvinne ved god helse, døde søndag av en hjerneblødning, sa tjenestemenn. Kvinnen ble innlagt på sykehus torsdag, omtrent en uke etter vaksinasjonen.

– Vi kan ikke bekrefte eller avkrefte at dette har noe med vaksinen å gjøre, sier Steinar Madsen, tjenestemann i Statens legemiddelverk, til journalister.

Tilstanden til de to andre personene skal være stabil.

En annen medisinsk arbeider under 40 døde fredag ​​10 dager etter å ha fått samme vaksine i Norge. Det var lignende dødsfall i Europa, for eksempel i Østerrike og Danmark.

Det europeiske legemiddelbyrået (EMA) undersøker omstendighetene i disse tilfellene for å finne ut om det er en kobling til vaksinen.

Verdens helseorganisasjon (WHO) sa fredag ​​at «ingen har vist» at AstraZeneca-vaksinen ikke skal brukes. Produsenten hevder selv at vaksinen er trygg.

Norske tjenestemenn sier at AstraZeneca vaksinerte rundt 130 000 mennesker i landet før det ble stoppet. Personer.

Andre land som har sluttet å vaksinere med AstraZeneca av lignende årsaker er Danmark, Island, Bulgaria, Irland, Nederland, Frankrike, Italia og Tyskland. Danmark var først ute etter et dødsfall torsdag.

Det danske legemiddelverket meldte mandag at offeret var en 60 år gammel kvinne som hadde blodpropp, lavt antall blodplater og blødninger etter å ha blitt vaksinert.

Byrået sa at det hadde instruert folk som hadde blitt vaksinert med AstraZeneca de siste to ukene om å se etter mulige symptomer, som uvanlige blåmerker, blødninger eller alvorlig hodepine eller magesmerter.

Rundt 150 000 doser AstraZeneca er vaksinert i Danmark. Folk og to 583 personer.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment