Home » I Norge må influencere nå angi når bildet deres ble redigert

I Norge må influencere nå angi når bildet deres ble redigert

by Thure Lindhardt

I Norge krever nå en lov at bilder som legges ut på sosiale medier som har endret størrelse, form eller hud på motivet før eller etter at de ble tatt, skal bære en etikett utformet av statsdepartementet. Det ble vedtatt forrige måned og stemte for en endring til bare 15 stemmer med overveldende 72 stemmer.

Den nye loven forbyr også influencere og annonsører å dele redigerte bilder på sosiale medier, ifølge det norske barne- og familiedepartementet. Han forklarer: «Vi håper at den obligatoriske merkingen av annonser som er redigert vil bidra på en meningsfull og vesentlig måte til å redusere de negative effektene av disse annonsene, spesielt for barn og unge. «

Endringene og modifikasjonene som påvirkes av denne loven er for eksempel endring av midjeomkretsen, utvidelse av leppene eller musklene.

I løpet av de siste årene har internett fundert på hvilken innvirkning filtre kan ha på skjønnhetsstandarder. I 2017 fikk denne debatten byrået og fotobanken Getty Images til å forby redigerte modellbilder i databasen deres, samt implementering av ny lovgivning i Frankrike som forplikter motemagasiner til å deklarere de retusjerte bildene.

I Norge dreide debatten seg om det nordmennene kaller «kroppspress». Barne- og familiedepartementet forklarer: «Kroppspress er tilstede på arbeidsplassen, i offentlige rom, hjemme og i ulike medier. Det er alltid tilstede, ofte umerkelig og vanskelig å kjempe mot. «

You may also like

Leave a Comment