Home » I Norge må influencere rapportere sine redigerte bilder

I Norge må influencere rapportere sine redigerte bilder

by Thure Lindhardt

I kampen mot urealistiske skjønnhetsstandarder tar Kongeriket Norge grep mot de retusjerte bildene av influencere og annonsører.

Norge trapper opp sine digitale lover for å bekjempe altfor idealistiske skjønnhetsstandarder. Det nordiske landet har Lag en lov Annonsører og betalte sosiale medier-påvirkere må rapportere alle redigerte bilder. Dette gjelder Instagram så vel som Twitter, Snapchat, Facebook eller til og med Tik Tok.

Som amerikanske medier minner oss om Vice, i Norge har sosialt press og urealistiske skjønnhetsstandarder et navn: Kropspress. Barne- og familiedepartementet, kommissær for utredning om temaet, har utarbeidet de fremtidige merkelappene som skal festes på de aktuelle bildene.

Hvis et bilde viser blant annet retusjerte muskler, en smalere midje eller til og med digitalt fyldige lepper, må disse endringene være tydelig gjenkjennelige på denne digitale etiketten.

Kjemp mot standard skjønnhetskriterier

«Det sosiale presset på skjønnhet er tilstede på arbeidsplassen, i det offentlige rom, hjemme og i mange medier. Det er der hele tiden, ofte umerkelig og spesielt vanskelig å bekjempe. Og manipulert i disse ulike mediene er et første konkret tiltak mot dette sosiale «presset på skjønnhet», erklærte barne- og familiedepartementet.

Anlegget er først og fremst rettet mot små barn og ungdom, hvor effektene av disse falske publikasjonene er spesielt sterke. Imidlertid innså hun vanskeligheten med å effektivt gjenkjenne et redigert bilde som ikke var merket som sådan.

Departementet tok også opp risikoen forbundet med en av de mulige konsekvensene av denne loven: påvirkere som tyr til estetisk kirurgi for å oppnå disse idealistiske skjønnhetskriteriene uten å måtte retusjere bildene sine.

For å kjempe for internettbrukernes velvære har det sosiale nettverket Pinterest nylig forbudt all reklame relatert til vekttap eller slankeprodukter.

You may also like

Leave a Comment