Home » i Norge straffes vannlating i retning Russland med høy bot

i Norge straffes vannlating i retning Russland med høy bot

by Thure Lindhardt

Fra SudOuest.fr med AFP

Skiltet dukket opp i et turistområde i Norge, hvorfra den russiske kysten kan sees, og etterlyste svært alvorlig forbudet, som straffes med en bot på 290 euro for brudd

Et nytt skilt satt opp av fremmede nær den norsk-russiske grensen minner turister grepet av et akutt behov eller frekke mennesker om at det er forbudt å tisse i retning Russland – hvis en fin full munn har vondt.

Det håndlagde skiltet, skrevet på engelsk, på bredden av en elv som skiller Norge fra Russland, oppfordrer «ikke tisse i retning Russland» og er plassert rett ved siden av et offisielt skilt som sier at stedet er under Videoovervåking av de norske grensevaktene.

– Skiltet er utvilsomt satt opp der av velmenende personer for å advare forbipasserende om krenkende oppførsel, sier norsk grensekontrollør Jens-Arne Høilund, og bekrefter informasjon på nettstedet til Barents Observer.

Lovbrytere skal ilegges en bot på 3000 kroner (290 euro).

«Offensiv oppførsel»

Stedet populært blant turister ligger på en av bredden av Jakobselva, hvorfra du kan se den russiske siden godt noen meter unna. «Å urinere i naturen er ikke nødvendigvis støtende, men det avhenger av ditt synspunkt. Der faller det inn under loven som forbyr kritikkverdig oppførsel ved grensen, forklarte Høilund.

Spesielt slår en norsk lov fast at «støtende handlinger rettet mot det berørte nabolandet eller dets myndigheter» er forbudt ved grensen. Ifølge Høilund, hvis jobb det er å sørge for etterlevelse av naboavtalene mellom Norge og Russland, har russiske myndigheter aldri klaget på fakta som skiltet varsler.

Barents Observer minner imidlertid om at fire personer for noen år siden ble pågrepet av norske grensevakter etter å ha kastet stein i Russland og at en kvinne som ble fanget på kamera i fjor vinter ble ilagt en bot på 8.000 kroner dømt for å ha ledet venstre hånd over grensen.

Norge holder NATOs nordgrense mot Russland på 197,7 kilometer i Arktis. Forholdet mellom de to landene har alltid vært godt, men de har vært anspente siden den russiske invasjonen av den ukrainske halvøya Krim i 2014.

You may also like

Leave a Comment