Home » I Norge vekker en levende hund funnet på stedet for et jordskred håpet til redningsmenn

I Norge vekker en levende hund funnet på stedet for et jordskred håpet til redningsmenn

by Thure Lindhardt

Til dags dato er likene av syv døde funnet på ulykkesstedet.

Hunden, som sent mandag kveld ble funnet på et sted der redningsmannskaper jobbet, var i «god tilstand», sier politiets talsmann Ivar Myrboe.

– Vi har stor glede av å være motivert til å fortsette vårt harde arbeid, sa redningsmann Goeran Syversen.

Etter tragedien om morgenen 30. desember fortsetter redningsmenn å lete etter savnede personer i landsbyen Asko, omtrent 25 km nordøst for Oslo. Da lufttemperaturen falt under null, søkte redningsmannskaper i ruinene med hunder etter de savnede, og helikoptre og droner med varmekamera fløy over ulykkesstedet.

I en bygd på fem tusen mennesker regnes et skred på minst ni bygninger med over 30 leiligheter som det høyeste antallet menneskeliv i moderne norsk historie. Minst tusen mennesker er evakuert. Noen av bygningene ble sittende fast på kanten av et 300 meter bredt og 700 meter langt basseng.

Den eksakte årsaken til ulykken er foreløpig ikke kjent, men på stedet for en flyteleire i Norge og Sverige har det gått et skred som kan omdannes fra en fast til en halvflytende masse. Ifølge eksperter kan Treiblehm, mye nedbør og fuktig vintervær ha bidratt til dannelsen av skredet.

I 2005 advarte norske myndigheter om bygging av hus i et «høyrisikoområde» fra jordskred, men bygninger fortsatte å dukke opp senere.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment