Home » I Vesten har russiske påvirkningsagenter det bra

I Vesten har russiske påvirkningsagenter det bra

by Gabriel Scott
I Frankrike er derfor anti-amerikanske følelser betydelige både på høyre- og venstresiden. Macrons uttalelse i 2018 er betydelig. Den franske presidenten kunngjorde da at Europa – som et alternativ til NATO – trengte sin egen hær, som den kunne forsvare ikke bare mot Russland og Kina, men også … USA. Ikke rart at slik «symmetri» da ble positivt mottatt av Putin.

Kremls propagandamakt

Selvfølgelig, nå som russiske tropper er kjent for å begå massekrigsforbrytelser, vil ingen i det vestlige politiske etablissementet åpent våge å demonstrere sine russofiler. Men motviljen mot å fornekte Russland som en separat, fiendtlig sivilisasjon er til å ta og føle på – som om den ville avstå fra å bryte et eller annet tabu.

Og denne motviljen stemmer overens med Kremls strategi, som igjen er en del av anklagene mot Vesten om at de er styrt av rasemessige fordommer mot Russland.

Et eksempel på en slik anklage kan være et av Dmitrij Medvedevs innlegg på Telegram i mai. Formannen for den russiske føderasjonens sikkerhetsråd og tidligere presidenten i Russland foreslo Olaf Scholzs politiske likhet med Adolf Hitler. Det er derfor han gjorde det i forhold til den tyske kansleren, som uansett ikke kan betraktes som en «hauk» mot Kreml sammenlignet med andre ledere i europeiske land.

Å kunngjøre for verden at russofobi blomstret i Vesten, og kan sammenlignes med tysk antisemittisme i Det tredje riket, har fortsatt en kraftig propagandadestruktiv kraft. Og dette er slik, selv om i dag bilder fra Bucza og andre ukrainske byer svekker troverdigheten til denne meldingen. Kreml har fortsatt sine innflytelsesagenter i vestlige land. Og de vet allerede hvordan de skal manipulere politisk korrekthet.

– Filip Memes

TYGODNIK TVP, ul. Woronicza 17, 00-999 Warszawa. redaktører og forfattere

You may also like

Leave a Comment