Home » I Zakopane sesongens første lagkonkurranse

I Zakopane sesongens første lagkonkurranse

by Erlend Loe

De siste årene har lagkonkurranser vanligvis åpnet sesongen i Wisła. Den nåværende syklusen startet imidlertid eksepsjonelt tidlig, 5. november, og Adam Małysz konkurrerte to ganger individuelt på plastmatter i stedet for på snø.

Blandede lagkonkurranser ble arrangert i Titisee-Neustadt i desember.

Hvordan vil polakkene klare seg i år? (Foto: Getty Images)

Trener Thomas Thurnbichler forventes å offentliggjøre troppen til «laget» etter kvalifiseringen til den individuelle konkurransen på fredag. Mye tyder på at den østerrikske treneren velger Dawid Kubacki, Kamil Stoch, Piotr Żyła og Paweł Wąsk. Disse fire er definitivt best av polakkene denne sesongen. Jan Habdas og Aleksander Zniszczol fullfører laget.

Lagkonkurranser har blitt arrangert i Wielka Krokiew siden 2013 og så langt har det vært ti av dem. De hvit-røde var på pallen seks ganger og vant én gang – i 2018. Østerrike leder Polen og Norge i Nations Cup 2022/23.

Kubacki er leder i verdensmesterskapets samlede stilling. Han er 108 poeng foran den andre sloveneren Anze Lanisk. Den tredje nordmannen, Halvor Egner Granerud, som nylig vant Four Hills-turneringen, taper 134 poeng til polakkene. Disse tre har størst sjanse for å lykkes i en-mot-en-kamper.

Kubacki har vært på pallen i de siste åtte konkurransene. Han har fem seire denne sesongen.

PAP / Marcin R.

You may also like

Leave a Comment