Home » IBB Polonia London vant sesongens første seriekamp

IBB Polonia London vant sesongens første seriekamp

by Thure Lindhardt

Sesongens åpningskamp ble hovedsakelig deltatt av studentene fra Pro Volley Academy og britene fra den første troppen. IBB Polonia vant 3-0 (25:19, 27:25, 25:21) og returnerte til London med tre poeng.

Se også: Den polske mesteren viste sin kraft! Asseco Resovia volleyballspiller ingen sjanse på Podprom

Den første ligakampen for londonerne fant sted 30. oktober. I lørdagens kamp dukket spillerne fra Pro Volley Academy, grunnlagt av Champion of England i 2020, på banen. Det var den andre kampen med unge volleyballspillere som med støtte fra erfarne lagkamerater fra førstelaget beseiret motstanderne uten å tape et sett. Ungdommen presenterte seg godt på banen og fikk en ny sjanse til å spille for IBB Polonia London igjen. Denne lørdagen skal de spille sammen med seniorene på banen mot Malory Eagles, mens de søndag møter laget fra Tendring Essex i hjemmekampen. Flere detaljer om disse spillene finner du på klubbens sosiale medier.

På grunn av problemene forårsaket av Brexit og koronavirusepidemien, er hovedtroppen til de engelske mesterne i Polen, hvor de takket være PGE Skra Bełchatów bruker sportsinfrastrukturen på et høyt nivå. Mangelen på en skikkelig hall i London er ikke det eneste problemet den engelske klubben står overfor. På grunn av den lange, klubbuavhengige prosedyren for utstedelse av sportsvisum for utenlandske spillere, kan de syv volleyballspillerne i grunntroppen foreløpig ikke reise til England, hvor sesongen 2021/22 startet i oktober. For å kunne ta del i seriespillene måtte IBB Polonia finne en optimal løsning. Derfor spiller studentene ved Pro Volley Academy, grunnlagt i fjor, og spillere fra forrige sesong som ikke kunne flytte til Polen for en treningsleir på grunn av arbeidet sitt, for tiden i liga- og cupkamper i landet. To briter fløy til England for lørdagens kamp også, og de har ingen problemer med å komme inn i Storbritannia.

Førstelaget trener fortsatt i Bełchatów og forbereder seg til CEV Cup-kampene. Senere samme måned skal IBB Polonia London møte nederlandske Orion Doetinch. Etter å ha vunnet Champions League, fortsetter klubben å implementere treningsplanen og spille kontrollspill som viser lagets nåværende form og gir trenerne materiale for analyse før kampen for opprykk til neste runde i CEV Cup. IBB Polonia London møtte nylig Legia Warszawa og Lechia Tomaszów Mazowiecki og trente igjen med vennene deres – PGE Skra Bełchatów. I de kommende dagene planlegger han en ny kamp mot lokale rivaler.

I slutten av oktober kom enda en midtbanespiller til laget – Oskar Raftevold – en spiller fra det norske landslaget som fullførte troppen til Europakonkurransen.

– Teamet tok imot meg med åpne armer og vi ble raskt venner. Gutta er virkelig hyggelige mennesker. Etter noen dager følte jeg at jeg var en del av gruppen. Jeg ble med i klubben fordi jeg tror jeg vil få mye erfaring her. Jeg har aldri spilt CEV Cup, så jeg gleder meg til kampene. Jeg håper at vi alle skal gjøre vårt beste og at det skal være mulig å gå videre til neste runde. Jeg tror vi møter Zenit Kazan i konkurransen. Å spille mot et slikt lag er en veldig stor begivenhet – sa senteret til IBB Polonia, Oskar Raftevold.

RM, pressemelding

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment