Home » Iga Swiatek beseirer Naomi Osaka for å vinne Miami Open, og fullfører Sunshine-dobbelen – Reuters

Iga Swiatek beseirer Naomi Osaka for å vinne Miami Open, og fullfører Sunshine-dobbelen – Reuters

by Peter Østbye

Iga Swiateks drømmesesong fortsatte da den innkommende verdens nummer én vant sin tredje strake WTA 1000-tittel ved å beseire Naomi Osaka i Miami Open-finalen på lørdag. Den 20 år gamle polakken ble bare den fjerde – og yngste – spilleren som vant Indian Wells og Miami vant .

FULLDEKKING IPL | TIDSPLAN | RESULTATER | ORANGE CAP | LILLA CAP

Swiatek, som offisielt vil bli bekreftet som verdens nummer én når den nye WTA-rankingen offentliggjøres på mandag, har nå vunnet 17 strake kamper, en seiersrekke som inkluderer titler i Doha, Indian Wells og nå Miami.

Osaka, 24, nøt en velkommen tilbake til formen i Florida, selv om den firedobbelte Grand Slam-mesterens første finale siden Australian Open i 2021 endte med et fullstendig tap.

«Jeg føler meg privilegert som er en av de spillerne som har gjort denne doble før. Jeg visste at det ville være vanskelig å spille disse turneringene back-to-back, men jeg gjorde det steg for steg,» sa Swiatek, som vant henne vant første Grand Slam på Roland. Garros. i 2020 i en alder av 19 og vil være favoritten til å kreve nok en Roland Garros-krone på favorittflaten hennes neste måned.

«Jeg var i sonen i andre sett – det er den enkleste måten for meg å være dominerende. Jeg ble overrasket over at jeg kunne takle alle disse spillene.

«Jeg er fortsatt den samme personen. Mine idoler var sånn, og jeg vil ikke at suksess skal forandre meg negativt. Det gir meg selvtillit.

Swiatek var på vei mot en syvende finale i karrieren etter 16 strake seire – den siste spilleren som vant 16 strake seire eller mer var Osaka mellom Cincinnati i 2020 og Miami Open i fjor.

Osaka serverte bra i den turneringen, men ble slått av Swiatek til 3-2 i den første og begynte å se sårbar ut.

Den tidligere French Open-mesteren er en av de beste avkastningene i kvinnespillet, og selv om Osaka prøvde å hoppe aggressivt på Swiateks andre serve, var motstanderen hennes totalt sett mye mer konsekvent og klinisk.

«Trist resultat, morsom dag»

Den polske spilleren hadde ikke et eneste pausepunkt i en kamp som varte i bare 80 minutter.

En pause fra Osakas serve tidlig i den andre knuste alle gjenværende håp for japanerne i Miami-solskinnet, og Swiatek byttet med letthet for å vinne sin sjette karrieretittel midt i glade scener på Hard Rock Stadium.

For tidligere verden ingen retur til toppen. Tennis i 2021 for å ta opp psykiske problemer.

«Iga er veldig forskjellig fra andre spillere jeg har spilt mot, hun er veldig eksplosiv, men jeg er ikke så skuffet etter nederlag som jeg var før,» sa Osaka, som vil reise til Europa en uke for tidlig for å ta igjen å forberede leiren. sesongens banesving.

«Vanligvis ville jeg gråt i garderoben, men jeg tror livserfaringer hjelper.

«Jeg har nettopp feiret at jeg kom tilbake til topp 50 for noen dager siden, men noe slikt kommer ikke naturlig.

«Jeg er litt mer ydmyk nå når det gjelder mulighetene jeg får. Jeg kan trekke mye positivt ut av det. »

Osaka avslørte da hun spiste middag med Swiatek i Australia for noen år siden, at hun ble spurt om sin mening om fremtiden for den stigende polske stjernen.

«Hun sa at hun kunne gå på college, men jeg sa at hun ikke skulle gjøre det,» smilte Osaka. «Jeg husker at jeg tenkte at hun var så ung og så god at hun burde forplikte seg til å spille flere turneringer først.

«Det var kult å se henne vokse opp. »

I søndagens ATP-finaler for menn møter den 18 år gamle spanske sensasjonen Carlos Alcaraz verdens nr. 8, Norge Casper Ruud.

Les de siste IPL 2022-nyhetene, siste nyheter og liveoppdateringer her.

You may also like

Leave a Comment