Home » Ikke bare Polen, ikke bare fotball. De vil heller ikke konkurrere med russen

Ikke bare Polen, ikke bare fotball. De vil heller ikke konkurrere med russen

by Erlend Loe

Aldri før i vintersportens verden har det vært en slik kunngjøring om den russiske invasjonen av Ukraina. Det polske skiforbundet forsikret sammen med flere andre forbund at de ikke ville sende noen utøvere til Russland. Dette provoserte en reaksjon fra FIS og kanselleringen av konkurransen som var planlagt på slutten av sesongen i angriperens land. Men ingen har spesifikt antydet: Vi ønsker ikke å la russen delta i konkurransen på hjemmebane.

se videoen
«Vi har nå en sesong som 2014/2015»

Nordmenn med klar beskjed: De vil ikke ha russere i sin verdenscupkonkurranse

Foran denne helgen og verdenscupkonkurransen i Lahti stilte finske fans spørsmålstegn ved om tilstedeværelsen av russere på startlistene var riktig trekk. Arrangørene svarte imidlertid at de ikke kan bestemme seg for å ekskludere ansatte og at det kun er FIS som har en slik mulighet. De rapporterte imidlertid ikke om de hadde foreslått en slik handling fra det internasjonale forbundet. Nordmennene bestemte seg imidlertid for å ta et slikt skritt.

«Styret i Norges Skiforbund har i dag diskutert situasjonen med den russiske invasjonen av Ukraina og hvordan dette påvirker det kommende verdenscupen og verdensmesterskapet i Norge. Forbundets budskap til Russland og russiske idrettsutøvere er klar som en krystall: Vi trekker jeg vil ikke ha deres deltakelse!» – skriver de i en uttalelse.

Polen slår tilbake. Finnene vurderer å komme til verdensmesterskapet i Zakopane

Nordmennene selv kan ikke hindre russen i å konkurrere. Men de henviste saken til FIS

– Vi har ikke en slik mulighet til å ta avgjørelser om hvem vi ønsker å akseptere til konkurransen. Forbudet for alle ville måtte kunngjøres på forhånd. Slike avgjørelser kan tas på nivå med myndighetene i de respektive land eller forbund som arbeider med disipliner, dvs. i dette tilfellet Det internasjonale skiforbundet (FIS) – generalsekretæren i PZN Jan Winkiel informerte oss nylig om muligheten for utestengelse fra spillere på et bestemt lag.

Stoch vil slå verdensmesterskapsrekorden.  Den vil forbigå Jumping LegendStoch vil slå verdensmesterskapsrekorden. Den vil forbigå Jumping Legend

Det kan heller ikke nordmennene, men de har tatt et grep som kan bidra til å ta en slik beslutning. Dette er en overføring til FIS. Fagforeningen der bestemte seg for å si sin mening om det internasjonale forbundet.

Foreløpig forbyr FIS kun nasjonalsangen og det russiske flagget

Nylig bestemte FIS selv at de foreløpig ikke vil ekskludere russere fra konkurransene de arrangerer. I henhold til gjeldende retningslinjer kan de delta, selv som konkurrenter fra Russland. FIS fant at ved offisielle seremonier, f.eks. B. Prisutdelinger, det vil ikke være russisk flagg og hymne. I stedet vises FIS-flagget og hymnen. Du kan lese den fullstendige versjonen av kunngjøringen her (under oppføringen «Oppdater»).

Pavel WasekPaweł Wąsek, denne gangen viktigere enn hele det polske laget

Hvis den norske oppfordringen ble fulgt, ville russen utebli fra VM i skiflyging i Vikersund. I tillegg ville de ikke dukke opp i Raw Air-serien i hopp, samt i verdenscupene i Drammen og Oslo i langrenn, eller de i Oslo i skiskyting og i Kvitfjell i alpint.

You may also like

Leave a Comment