Home » Ikke mer gjetting. Fans kan puste lett

Ikke mer gjetting. Fans kan puste lett

by Erlend Loe


Getty Images / Yuri Kodrun / På bildet: Kamil Stoch

Simon Losinski


Han vant ikke, han sto ikke på pallen, men i sammenheng med Kamil Stochs videre karriere er søndagsresultatet i Vikersund en stor grunn til optimisme foran de neste sesongene.

I fraværet av Dawid Kubacki, som kom tilbake til landet tidligere av personlige årsaker og ikke startet på søndag, fokuserte de polske fansen på Kamil Stoch.

Selv om den tredobbelte olympiske mesteren ikke endte blant de tre beste, er årsakene til optimismen etter hans start på søndag større enn det kan se ut ved første øyekast.

Først og fremst, etter 10 dager med konkurranse, hoppet Kamil Stoch hver dag som om han akkurat startet i en fysisk og mentalt vanskelig rå luft. Det var ingen tegn til tretthet hos den 35 år gamle hopperen. Han forlot terskelen dynamisk, fløy høyt over landingsområdet og passerte to ganger 220 meter. Effekt? Høy 8. plass.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: hva gjorde han?! Strålende kast fra… knær

Det er en positiv overraskelse. Helt på slutten av konkurransen i Norge presenterte Stoch sine beste hopp. Det var hans nest beste start i turneringen etter å ha blitt nummer 7 på Lillehammer torsdag.

At Stoch overlevde den ekstremt vanskelige turneringen i Norge så godt, er et tegn på at hans fysiske forberedelser og fremfor alt styrken til å utøve denne sporten fortsatt er på høyeste nivå.

Og det er oppgave nummer én vi kan komme med etter Stochs start på årets Raw Air. Han vant ikke den norske turneringen for tredje gang, han var ikke engang på pallen, men han beviste at han fortsatt tåler tung belastning og i så måte trenger vi ikke bekymre oss for hans neste sesonger i verden kopp.

Jeg er overbevist om at Stoch – tross alt åttende i hele turneringen – ennå ikke har sagt siste ord i kampen om minst én pallplass i verdenscupen denne sesongen. Før ham og de andre hopperne tre individuelle konkurranser på objektene som den to ganger verdensmesteren rett og slett elsker: Lahti og Planica.

Etter det 35-åringen presenterte på slutten av Raw Air, er det sikkert at han fortsatt er på sitt beste og definitivt vil kjempe om topp 3 i alle konkurranser i Finland og Slovenia. En pallplass ville gitt ham et enormt løft mentalt når vi forbereder oss til neste sesong.

Szymon Łożyński, journalist fra WP SportoweFakty

Les også:
Graneruda klasse i henhold til informasjon om Kubacki
Han vant ikke konkurransen, men han har noe å feire. Kamil Stochs Blitz
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment