Home » Inflasjonsavlesninger fra USA og utover vil sette tempoet for markedene denne uken. Ikke la markedet overraske deg!

Inflasjonsavlesninger fra USA og utover vil sette tempoet for markedene denne uken. Ikke la markedet overraske deg!

by Catherine Monroe

bilde Makroøkonomisk kalender: Inflasjonsmålinger fra USA og utover vil sette tempoet for markedene denne uken

Sjekk hvilke makroøkonomiske data som vil påvirke volatiliteten til valutamarkedet, råvareprisene og de store børsene i de kommende dagene.

Den fullstendige økonomiske kalenderen finner du her:

MAKROØKONOMISK KALENDER

Mandag 10. oktober

Den nye handelsuken starter uten noen større makroøkonomiske data fra de store økonomiene. Vi vil imidlertid lære data fra arbeidsmarkedet og industrien i Tsjekkia, Slovakia og Romania samt inflasjonsdata fra Norge for september. Mandagens økt vil finne sted uten deltagelse fra Japan og Canada.

Konsumprisvekst (KPI), kjerneinflasjon (kjerne-KPI) og produsentvekst (PPI) i Norge for september – Forbruker-KPI-veksten i Norge var på 6,5 % på årsbasis i august, mens markedsprognoser viser en nedgang i prisvekstens momentum til 6,2 % på årsbasis. Avlesningen kom imidlertid høyere enn forventet, og augustdataene – september KPI-inflasjonen kom inn på 6,9 % på årsbasis, og slo årets topp i juli (6,8 % på årsbasis). Produsentprismomentumet (PPI) så imidlertid en betydelig nedgang – fra 77,3 % på årsbasis i august til 52,4 % i september.

tidspunkt for utgivelse: 08:00

Pressekonferanse til presidenten for Bundesbank – Joachim Nagel begynner sin tale klokken 14

Chicago Fed-leders tale – Charles Evans begynner sin tale klokken 15.00

Presentasjon av et Fed-styremedlem – Lael Brainard starter sin tale klokken 19:35

Tirsdag 11. oktober

Tirsdag vil bli preget av utgivelsen av forbrukerinflasjonsindekser i Tsjekkia og Ungarn, samt data fra det britiske arbeidsmarkedet. På kvelden tar guvernørene i den sveitsiske og engelske sentralbanken ordet.

Australias bedrifts- og forbrukertillitsindeks for oktober – Forretningstillitsindeksen utgitt av National Bank of Australia i september viste en verdi på 10 poeng.

tidspunkt for utgivelse: 01:30 (Consumer Confidence Index), 02:30 (Business Confidence Index)

Storbritannias arbeidsmarkedsdata for august – Det britiske statistikkbyrået skal vise data om arbeidsledigheten i august, gjennomsnittlig ukelønn og antall søknader om ledighet i september. Analytikerprognoser tyder på at arbeidsledigheten i Storbritannia vil holde seg på historisk lave nivåer, noe som vil bety en gjentakelse av julis 3,6 % arbeidsledighet. Prognostisert antall ledighetsskader i september er 4 200, mot 6 300 i august.

tidspunkt for utgivelse: 08:00

Forbruker-KPI-veksten i Ungarn for september – Det ungarske statistikkkontoret vil publisere inflasjonstallene for forrige måned. Analytikernes prognoser er ikke særlig optimistiske for den ungarske økonomien – markedskonsensus ser at inflasjonsdynamikken tar seg opp til 19,4 % år-år i september, sammenlignet med 15,6 % år-år i august. Et slikt scenario vil bety at nok en prisveksttopp passeres i år i Ungarn.

tidspunkt for utgivelse: 09:00

KPI forbrukerinflasjon i Tsjekkia for september – Det tsjekkiske statistikkkontoret vil frigi data for forbrukerinflasjon for september. Augustavlesningen av KPI-indeksen på 17,2 % år-til-år, etter årets topp på 17,5 % år-år i juli, gir håp om ytterligere fall i prisveksten, selv om avlesningen fra Polen og prognosen for Ungarn tar høyde for dette i juli -Utfall og å bryte nye høyder av årets inflasjon i Tsjekkia er et realistisk scenario.

Tidspunkt for publisering: 09:00

Tale av Fed-lederen fra Philadelphia – Patrick Harker begynner sin tale klokken 17.30

Cleveland Fed-ledertale – Loretta Mester starter sin tale klokken 18:00

Pressekonferanse av presidenten for den sveitsiske sentralbanken – SNB-president Thomas Jordan begynner sin tale klokken 18:00

Pressekonferanse for presidenten for Bank of England – BoE-president Andrew Bailey begynner sin tale klokken 20:35

Tirsdagens API-rapport om endringen i amerikanske oljelagre

tidspunkt for utgivelse: 22:40

Les også: Prognoser for Euro, Dollar, Franc, Pund, Krone og se hvor mye du kan betale for valutaer med FOREX

Onsdag 12. oktober

Midten av handelsuken vil være svært rik på makroøkonomiske målinger. Data er utgitt om Storbritannias BNP, industriproduksjon og detaljsalg i euroområdet, og data om den ungarske økonomien. Inflasjonsdata for amerikanske produsenter vil imidlertid være i markedets søkelys.

Japan Industrial Orders data for august – Den japanske statsministerens kontor vil frigi data om bestillinger på utstyr, maskiner og utstyr i august. Verdien av ordrer i juli var opp 5,3 % sammenlignet med juni, mens analytikere er enige om at ordrer i september skal falle med -2,2 % MoM.

Tidspunkt for publisering: 01:50

august BNP og industridata fra Storbritannia – Statistics UK skal frigi sine BNP-tall for august og data for produksjon og industriproduksjon i august. Produksjonsprognoser peker på en nedgang i momentum til 0,7 % å/å sammenlignet med 1,1 % å/å i juli, mens industrielle prosesseringsdata er markedskonsensus om en liten økning – til 1,2 % å/å/Y på 1,1 % år/år i september .

tidspunkt for utgivelse: 08:00

Forbruker-KPI-vekst i Romania for september – Rumensk statistikkkontor viser KPI-data for september. August-måleren viste inflasjonsmomentum på 15,3 % på årsbasis, mens analytikernes prognoser viser en svak nedgang i prisvekstens momentum til 15,2 % år-år i september.

tidspunkt for utgivelse: 08:00

Amerikanske kjerne- og produsentinflasjonsdata for september – US Bureau of Labor Statistics offentliggjør septemberdata om amerikansk PPI og kjerne-KPI-inflasjon. Analytikernes prognoser ser en liten nedgang i momentumet til produsentinflasjonen i USA fra 8,7 % på årsbasis i august til 8,3 % i september, noe som indikerer en fortsettelse av nedgangen i PPI-indeksen som har pågått siden juli (fra en topp på 11,3 % på årsbasis) i juni). Når det gjelder kjerneinflasjon, er den nåværende dynamikken til indikatoren anslått (7,3 % å/å, tilsvarende august).

tidspunkt for utgivelse: 14:30

Les også: Makroøkonomisk kalender: Gjennomgå hendelser som kan ryste markedet. Det vil skje

Torsdag 13. oktober

Torsdagens makroøkonomiske kalender vil bli dominert av inflasjonsdata for både produsenter og forbrukere. Målinger fra økonomiene i Sverige, Tyskland og Sveits publiseres. Viktigst vil imidlertid være amerikansk KPI for september, tilsvarende produsentinflasjonen en dag tidligere.

Konsumprisvekst (KPI) og kjerneinflasjon i Sverige for september – SSB vil vise data om KPI og kjerne-KPI-inflasjon i september. Analytikernes prognoser peker mot en ytterligere økning i prismomentum fra 9,8 % YoY i august til 10,5 % YoY i september, noe som vil bety en fortsettelse av den oppadgående trenden og et brudd på årets topper.

Forbrukerinflasjon (KPI og HICP) i Tyskland for september – Destatis for å presentere data om KPI og HICP forbrukerinflasjon i september. Prognoser krever dynamisk vekst i begge indikatorene – forventet KPI for september er 10 % på årsbasis mot 7,9 % på årsbasis i august. Når det gjelder harmonisert inflasjon, er prognosene at HICP-indeksen vil stige til 10,9 % på årsbasis i september, sammenlignet med 8,8 % på årsbasis i august. Dette vil bety at begge inflasjonsindikatorene vil sette nye høyder i dynamikken i prisveksten i tysk økonomi i år.

tidspunkt for utgivelse: 08:00

Sveitsiske produsent- og importpriser for september – Federal Statistical Office viser data om produsentpriser og produsentpriser inkludert importpriser. I august var økningen 3,8 % på årsbasis og 5,5 % på årsbasis inkludert importpriser.

Tidspunkt for publisering: 08:30

Forbruker-KPI-inflasjon og kjerne-amerikansk kjerne-KPI for september – US Bureau of Labor Statistics vil frigi nøkkeldata fra perspektivet til det amerikanske aksjemarkedet og ytterligere grep fra Fed i nær fremtid. Markedsforventningene er for en ytterligere svak nedgang i amerikansk forbrukerinflasjonsmomentum – september KPI er anslått til 8,1 % på årsbasis, mot 8,3 % på årsbasis i august, som vil markere den tredje måneden på rad der inflasjonspresset avtar i USA mister styrke . Det er imidlertid verdt å huske på at prognosen viste seg å være feil på forrige måneds nivå på 8,1 %, noe som bare beviser at momentumet i prisveksten ikke avtar like raskt som analytikere forventer. Når det gjelder kjerneinflasjon, peker prognosen på en avlesning på 6,5 % på årsbasis, sammenlignet med 6,3 % på årsbasis i august.

Tidspunkt for publisering: 2.30

USAs lagerbeholdninger av råolje, bensin og destillat skifter – Ukentlig EIA-rapport om tilstanden til råoljelagrene i USA. Konsensus er at råoljelagrene skal falle 1,2 millioner fat uke-til-uke når lagrene falt 1,36 mbbls uke-til-uke.

Tidspunkt for publisering: 5.00.

Les også: Dollarkurs (USD-PLN), euro (EUR-PLN), euro/dollar (EUR-USD) – disse hendelsene kan flytte store valutaer

Fredag ​​14. oktober

Fredag ​​vil inflasjonsdata fra september fra andre økonomier – Kina, India, Frankrike, Spania – samt endelige data om prisvekst i september i Polen bli utgitt. Vi vil også se amerikanske industridata for september.

Forbruker- og produsentinflasjon i Kina for sept – KPI anslås å øke litt med 2,5 % på årsbasis i august til 2,8 % i september

tidspunkt for utgivelse: 03:30

Fransk KPI og HIKP konsuminflasjon for september

Tidspunkt for publisering: 08:45

Forbruker-KPI- og HIKP-inflasjon i Spania for september

Tidspunkt for publisering: 09:00

Endelige data om forbrukerinflasjon i Polen for september – Estimert GUS-verdi indikerte 17,2 % å/å og 1,6 % m/m

tidspunkt for utgivelse: 10:00

Amerikanske industridata for september – Bureau of Labor Statistics vil vise septemberdata om eksportpriser (inkludert landbruksvarer), detaljsalg og salg unntatt biler (også inkludert biler og drivstoff).

tidspunkt for utgivelse: 14:30

Amerikanske inflasjonsforventninger, lang og kort sikt

tidspunkt for utgivelse: 16.00

Les også: Se opp for volatilitet, ting vil skje i FOREX

You may also like

Leave a Comment