Home » Innbyggerne i Piła donerte blod for makten. Vil de slå den polske rekorden? Handlingen ble observert av helseminister Adam Niedzielski

Innbyggerne i Piła donerte blod for makten. Vil de slå den polske rekorden? Handlingen ble observert av helseminister Adam Niedzielski

by Gunnar Garfors

Noen år senere forsøkte innbyggerne i Piła, hele Piła-distriktet og området rundt å slå den polske rekorden i mengden blod som ble donert. Selve handlingen og engasjementet til beboerne var imponerende.

Fra morgenen onsdag 19. april rant det litervis med blod. Innbyggerne i Piła og området rundt motsto dommen og nølte ikke med å stå i kø ved blodoppsamlingspunktene. Det var flere av dem i byen, inkludert ved siden av distriktskontoret i Piła ligger Vivo! og Akademiet for anvendte vitenskaper.

Hvis handlingen er riktig, er det mer enn sikkert at den vil tiltrekke seg publikum. Dette var det første forsøket på å slå blodgivningsrekorden i Piła. Det fant sted i 2017 og var vellykket. Totalt 524 mennesker donerte rundt 230 liter livreddende væske!

Interessen var stor denne gangen også. Blodinnsamlingen varte fra 9.30 til 16.

En folkemengde dukket opp om morgenen, inkludert en nær VIVO!-kjøpesenteret hvor en blodbuss ble satt opp.

– Det har vært folksomt her siden morgenen. Offiserer fra politiskolen kom – sannsynligvis et helt kompani, deretter kom etter hvert unge mennesker fra ungdomsskoler, hovedsakelig fra komplekset av tekniske skoler og teaterskoler – –

sa Leszek Łado, visepresident for den polske Røde Kors-avdelingen i Piła.

Mange mennesker var også villige til å donere blod ved blodgivningsstedet i gymsalen til Academy of Applied Sciences i Piła.

– Allerede om morgenen ga rundt 50 personer blod. Faglige lærere og studenter kommer. Det er stor interesse, som gjør oss glade –

sa Kamila Sadaj-Owczarek, leder for ANS medisinske redningsavdeling i Piła.

En av personene som donerte blod er Oskar – en student ved Nauka Training Center i Piła.

– Jeg ble 18 år og kunne endelig gi blod. Jeg gjorde det ikke bare av en følelse av plikt, men også for vennene mine som har blodrelaterte helseproblemer.

18-åringen overlevde hele «operasjonen» uten noen komplikasjoner.

– Jeg har det veldig bra, og jeg fikk sjokolade –

kunngjorde han.

Helseminister Adam Niedzielski dukket opp i Piła på dagen for rekordforsøket. I distriktsidrettshallen i Pola observerte han blodstrømmen til innbyggerne i underregionen Piła.

– Blod er en uvurderlig gave, så ethvert slikt initiativ blir satt pris på og støttet av Helsedepartementet. Jeg vil takke innbyggerne i Piła og regionen for deres beredskap for helsetiltak. Jeg vil minne deg på at i Wielkopolska har vi det største antallet mennesker som har hatt nytte av Profilaktyka 40 PLUS-programmet –

sa minister Niedzielski.

Han påpekte også at en stor andel av personer som ønsket å gi blod for første gang, rett og slett ikke kunne gjøre det.

– 40 prosent av såkalte førstegangsgivere oppfyller ikke kriteriene, for eksempel helse, så han kan ikke gi blod –

la til.

Piła Starost Eligiusz Komarowski takket alle blodgivere og partnere for hele kampanjen. Han påpekte at blodgivning er et svært viktig tiltak. Til det beste for oss alle.

– Blod er et livreddende stoff og foreløpig finnes det ingen erstatning.

Ble en ny rekord slått i Piła? Vi får vite snart, når alle literne med blod donert av Pilan, og ikke bare blod, er talt.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment