Home » InPost kan presentere de økonomiske resultatene for tredje kvartal 2022. er hva

InPost kan presentere de økonomiske resultatene for tredje kvartal 2022. er hva

by Gunnar Garfors

InPost-konsernet oppnådde meget gode økonomiske resultater i tredje kvartal 2022. På årsbasis økte selskapets inntekter med 32,6 %, mens justert EBITDA var 11,5 % høyere fra år til år.

I siste kvartal registrerte InPost en betydelig volumøkning i Polen. Delvis utenfor Allegro-plattformen var det +43 % YoYmens i Allegro-kanalen +11 %. Antall brukere som brukte Paczkomaty i 3Q2022 var 16,3 millionerdet er 13 % mer enn i samme periode i 2021.

Tredje kvartal var også et år hvor vi utviklet oss dynamisk i hvert av våre hovedmarkeder. Denne utviklingen var mulig takket være forbrukere som setter pris på bekvemmeligheten og fleksibiliteten til InPost-tjenester og e-handelselgere som finner hos oss muligheten til å tilby sine kunder raske og rimelige leveranser.

– sa Rafał Brzoska, grunnlegger og president for InPost

Utseende: InPost Fresh – du kan handle i applikasjonen i hele Polen

Utseende: InPost kommer endelig med funksjonen alle har ventet på

I tredje kvartal tjenestegjorde Inpost Group 178,8 millioner forsendelser, opp 32 % fra året før. I Polen var denne økningen 26 % (med en markedsdynamikk på 24 %), i Frankrike 34 % (med markedsstagnasjon) og i Storbritannia til og med 227 % (ved en markedsnedgang på 8 %).

InPost har intensivt utvidet sitt nettverk av pakkeskap i alle land. De ble installert i tredje kvartal over 2000 nye maskiner og ved slutten av kvartalet var de der 26330gjelder også: 19254 i Polen (+17 % sammenlignet med slutten av 2021), 1653 i Frankrike (+428%) i 4333 i Storbritannia (+38%). Introdusert i sistnevnte land det første L-formede pakkeskapet.

For å implementere den kundesentriske strategien er det lansert tester av mobilapplikasjonen i Frankrike, og implementeringen av disse vil være basert på erfaringene fra det polske markedet. Det ble også åpnet et nytt sorteringsanlegg i Harnes, som også er InPost-konsernets arealmessig største sorteringsanlegg. Retur av varer uten emballasje ble også startet i samarbeid med Amazon.

I Storbritannia steg antallet Paczkomaty-brukere kraftig. Dette skyldtes delvis den økte tettheten til enhetsnettverket. I større byer som London, Birmingham og Manchester har 46 % av innbyggerne en 7-minutters spasertur til nærmeste InPost-kiosk. Økningen i brukere og volum i dette markedet var imidlertid først og fremst et resultat av introduksjonen av en tjeneste for bedriftskunder, velkjent fra det polske markedet, nemlig Parcel Locker – Paczkomat-pakker.

Vi jobber for å sikre jevn salgsvekst i nøkkelmarkedene i Polen, Frankrike og Storbritannia både i fjerde kvartal og gjennom 2023. Vi er overbevist om at markedsmiljøet, dvs. høye kostnader for drivstoff, energi, arbeidskraft og tjenester, vil tillate oss å opprettholde en økning i leveranser til Paczkomaty-utstyr i nær fremtid og
i PUDO-kanalen, som er et budsjettalternativ. På denne bakgrunnen fortsatte vi å dynamisk utvide nettverket vårt av Paczkomaty-enheter i tredje kvartal, og økte det med 2 064 nye enheter og nådde antallet 26 330 enheter i hele gruppen ved utgangen av kvartalet.


InPosts strategiske mål er å kontinuerlig forbedre effektiviteten til tjenestene våre, noe som også har en målbar innvirkning på å redusere CO-utslipp2 for miljøet. Bare et pakkeskap i Polen reduserer CO-utslippene2 med 53 kg per dag – tilsvarende 3000 trær per år. Siden det er en nødvendighet for øyeblikket å redusere den negative påvirkningen av forretningsaktiviteter på miljøet, er vi overbevist om at InPosts tilbud gir sårt tiltrengte løsninger for logistikksektoren.

– kommenterte administrerende direktør i InPost

De gode resultatene til InPost i 9 måneder i år er resultatet volumvekst og forbedre lønnsomheten. Dette lover godt for helårsresultatet, men markedet har vokst i moderat tempo siden midten av oktober, noe som kan tyde på at den etterlengtede Inflasjonspresset fra polske forbrukere begynner å gjøre seg gjeldende. Det kan likevel forventes at de årlig økende kontraktsprisene vil ha en positiv effekt på marginene i fjerde kvartal. Økningsprosessen vil fortsette til slutten av første kvartal 2023.

Styret i InPost Group forventer dette på mellomlang og lang sikt Økning i markedsandel i alle store land for selskapet.

Utseende: Orange Polska presenterer resultater for Q3 2022. Det er tøft, men det vokser

Utseende: Allegro varsler flere endringer. Det blir dyrere

Bildekilde: Anna Rymsza / Telepolis.pl

Tekstkilde: InPost

You may also like

Leave a Comment