Home » Introspeksjon og ro … Franske skiskyttere på jakt etter regelmessighet

Introspeksjon og ro … Franske skiskyttere på jakt etter regelmessighet

by Thure Lindhardt

Lite sjokk ved retur fra skiskytterforberedelsen i Sjusjøen, hvor Julia Simon raskt gikk fra gleden over sprintseieren til den største frykten for retur på fransk jord. «Da vi kom tilbake fra Norge mistet vi alle spor etter riflen min, vi visste ikke om det var i Oslo eller Paris. Det var litt uklart. Det endte bra siden jeg endelig fikk det tilbake, men jeg tror aldri vi kommer til å finne ut hva som skjedde. Det er ikke ideelt rett før sesongstart. «

Og ganske ironisk før starten, lørdag i Östersund, av et skiskytterår som ønsker å bli et år med ro for det franske damelaget, i den evige jakten på regularitet.

Sesong 2020-2021

  • Bare én skiløper i topp 10 totalt: Anaïs Chevalier-Bouchet (9., fire pallplasser)
  • Kun to seire: Julia Simon (i massestarten i Oberhof og Antholz)
  • Ingen stafettseier, men fire pallplasser

La oss legge til dette noe deprimerende bildet den ultimate undergangen til Julia Simon ved siste massestart i vinter (5/20 skyting under apokalyptiske forhold), som vil frarøve henne en liten klode, om enn nesten kjøpt. Et minne som vil hjemsøke henne en stund. «For meg var det ikke et skiskyting, det var et lotteri. Etter det var jeg ikke sterk nok, jeg var litt frustrert. Jeg jobber for at dette ikke skal skje igjen, og at når jeg er i kappløpet om en klode, kan jeg bruke 200 % av kapasiteten min til å håndtere følelsene mine. «

Den evige søken etter avslapning

I stedet for å sette kvantifiserte mål for seg selv, har Blues gjort introspeksjonsarbeid som forhåpentligvis vil se dem overgå seg selv i år. Dette er tilfellet med Justine Braisaz, hvis stachanovisme har ført til at hun oftere har blitt utbrent enn til pallplassene i verdenscupen. Skiskytteren har til hensikt å redusere arbeidsbelastningen litt for å fokusere på sensasjonene og nytelsen på banen og skytingen, hvor hun var ineffektiv i 2020-2021. «Det er en følelse jeg hadde, det er et behov som har kommet med år og erfaring. Alle toppidrettsutøvere har ikke samme tro eller erfaringer som meg og er kanskje ikke enige i denne tilnærmingen der begrepet glede er totalt. Jeg, kroppen og hodet fortalte meg at jeg skulle være god om vinteren. «

Lytt til deg selv og ignorer det ytre miljøet. Braisaz snakket torsdag om sin likegyldighet til andre konkurrenter på trening til den første generalforsamlingen på den svenske banen («Jeg føler meg mer løsrevet fra konkurransen. Det som betyr noe for meg er hvordan jeg har det. Hvis jeg har gjort mitt beste, så er jeg det. vil kunne se hva de andre gjør i den sammenlagte stillingen) og Julia Simon ønsker også å ta litt avstand fra å gå videre i favorittformatet sitt, massestarten Styre litt bedre, ikke alltid gå over bord og føle ting bedre. Alt kommer med erfaring.»

Fremgang for å betjene skvadronen

Tanken er at til syvende og sist tjener alle. For selv på et kollektivt nivå har de franske kvinnene ofte gjort visse feil i stafettskytingen, der de kunne gjort det bedre. Den logiske konsekvensen av svakhetene til hver enkelt, sier Braisaz. «Uregelmessigheten i skytingen straffet oss i stafettlagene. Og denne uregelmessigheten ble også funnet i individuelle løp. Det er ingen reell sjanse. Når vi fire er veldig sterke elementer, kan vi ha monstrøse årstider. Nå må du vite hvordan du gjør individuelle komplette løp, og det vil nesten være forbundet med individuelle ytelseskonstruksjoner. «

Julia Simon ber fra sin side om å bli kvitt frykten for å avlyse en sesong. «Noen ganger legger vi for mye press på oss selv i løpet av sesongen. Men du må kunne overbevise deg selv om at det i bunn og grunn er fire løp som til sammen utgjør bare ett. Vi er alle veldig motiverte for å gjennomføre disse stafettene og vi har et veldig godt potensial, men noen ganger sliter vi med å implementere det. «Noen måneder før OL i 2022 ser det ut til at kollektivet vokser opp.» Det jeg føler, «avslutter Braisaz,» er at vi alle har lange tenner og det virkelig trekker seg opp. «Hvis det også kan treffe målet .. .

You may also like

Leave a Comment