Home » Israelske bomber falt over byen Khan Yunus på Gazastripen –

Israelske bomber falt over byen Khan Yunus på Gazastripen –

by Catherine Monroe

Opphavsrett: Foto. Mohammed Abed / AFPFoto Mohammed Abed /…

Flere ofre for angrepet på Gazastripen. Israelske bomber falt over byen Khan Yunus

Lørdag morgen bombet Israel sivile gjenstander i byen Khan Yunus på den sørlige Gazastripen. 32 mennesker døde. Det israelske militæret beordrer evakuering av Shifa-sykehuset i Gaza by

Israel fortsetter sitt gjengjeldelsesangrep på Gazastripen etter at Hamas-militanter utførte et massivt og blodig terrorangrep i Israel i begynnelsen av oktober. Benjamin Netanyahus regjering har bestemt seg for å ødelegge Hamas og bomber mål på Gazastripen, inkludert sivil infrastruktur der terrorister antas å gjemme seg.

Tusenvis av uskyldige palestinere dør. Fredag ​​estimerte medisinere som jobber i sonen antallet ofre til over 12.000, inkludert 5.000. De er barn. FN anså disse dataene for å være pålitelige.

Etter lørdag morgens bombing økte antallet ofre med 32 – Rapporter Reuters-byrået.

Israelske bomber falt på boligblokker i den sørlige delen av Gazastripen, i byen Khan Yunus.

Israels militære aktiviteter er nå konsentrert i sør.

Noen av personene som ble ofre for angrepet var flyktninger fra den israelsk-bombede byen Gaza, og det israelske militæret forsikret dem om at de ville være trygge i sør. Torsdag ble det sluppet brosjyrer over Khan Yunus med informasjon om at byen kan være mål for en militær operasjon. Det er økende frykt blant medisinsk personell og hjelpeorganisasjoner for at folk nå kan prøve å finne veien tilbake til nord.

Samtidig pågår en israelsk operasjon i Gaza by, nærmere bestemt i sonens største sykehus: al-Shifa. Israelerne hevder at det er et massivt Hamas kommandosenter og et nettverk av tunneler under sykehuset. Hamas benekter dette.

«Basert på etterretning og operativ nødvendighet, gjennomfører IDF en presisjonsoperasjon mot Hamas i et spesifikt område av Shifa-sykehuset,» kunngjorde IDF-talsmann Daniel Hagari om morgenen 15. november. Israelske soldater gikk deretter inn i det medisinske anlegget.

I dag ba militæret sykehusmyndighetene om å evakuere «pasienter, sårede, fordrevne personer og medisinsk personell» og beordret dem til å gå mot havet – Rapporter Agence France Presse. Evakueringen krever en prosesjon gjennom den ødelagte byen; ruiner og kropper av de døde ligger på gatene. Israel fastholder at det ikke krever at personer i livstruende tilstander eller personalet som behandler dem skal evakuere sykehuset.

Det er ingen tegn til at krigen snart vil ta slutt.

Den humanitære krisen øker: Gaza står overfor mangel på mat, medisiner, drikkevann og drivstoff.

FNs kontor for koordinering av humanitære anliggender (OCHA) advarer om at til tross for israelske forsikringer, har ingen bistandstransport ankommet Gaza på tre dager. Rekvisita som samles inn lokalt kan ikke leveres til trengende på grunn av trusler om bombing og drivstoffmangel.

Spenningen øker også på Vestbredden. Palestinske medisinere rapporterer at et israelsk angrep på en flyktningleir i byen Nablus drepte minst fem krigere fra den væpnede fraksjonen av Al-Fatah-bevegelsen ledet av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

You may also like

Leave a Comment