Home » Jacek Kurski Telewizja Polska TVP3 må bære må tilby må Polsat Box Canal + Orange

Jacek Kurski Telewizja Polska TVP3 må bære må tilby må Polsat Box Canal + Orange

by Catherine Monroe

Satellittplattformene Polsat Box, Canal+ og Orange har alltid blitt tilbudt eksklusivt av TVP3 Warszawa. Det er nesten 20 stasjoner på en satellitttransponder. Derfor vil utstedelse av alle 16 TVP3-mutasjoner påføre betal-TV-operatører betydelige kostnader. Du må sannsynligvis leie en ekstra transponder eller senke kvaliteten på andre kanaler. Plattformer gjør ikke dette så mange timer i TVP3-planlegging er det vanlige bandet. I tillegg kan alle de 16 TVP3-mutasjonene sees terrestrisk i hybrid-TV-applikasjonen HbbTV TVP Stream og strømmeapplikasjonen TVP VOD. Kabelnettverk tilbyr også TVP3-versjoner for regionen der en bestemt abonnent bor.

Europeiske plattformer med regionale kanaler

Det er ingen mangel på digitale plattformer i Europa som gir tilgang til regionale versjoner av offentlig TV. For eksempel sender den franske kanalen + alle mutasjonene til France 3 på en transponder. Alle tyske regionale programmer er også tilgjengelige via satellitt. De lokale stasjonene har imidlertid en helt annen programmering. De har ingen felles båndbredde. I tillegg er gratis satellittkringkasting en veldig populær måte å motta TV over Oder på. Fra Astra 19.2E i standarddefinisjon (SD) mottar vi alle vanlige kommersielle kanaler, inkludert mange temakanaler. Offentlige kanaler tilbys i High Definition (HD). Regionale mutasjoner av de britiske BBC-kanalene tilbys også via satellitt, som allmennkringkasteren betaler for seg selv. Dette lar abonnenter på Sky-plattformen bruke stasjonen. På den skandinaviske plattformen Allente (tidligere Viasat) finner vi også regionale versjoner av offentlig fjernsyn fra Sverige, Danmark og Norge.

Presidenten i TVP ønsker forandring

I et intervju med ukebladet «Sieci» kritiserte TVP-president Jacek Kurski digitale plattformer for mangelen på regionale versjoner av TVP3. – Det er uforståelig at kommersielle satellittplattformer etter seks år med gode endringer ikke er forpliktet til å gi sine kunder et territorielt hensiktsmessig public service-tv-program i betal-TV-pakker. Seere i Podkarpacie eller Nedre Schlesien mottar TVP Warszawas betalte tilbud på skjult kanal 68 eller 88, så de ser ikke på regional-tv i det hele tatt. Staten betaler for produksjonen av programmer for lokalsamfunnet, og distributører må sende dem et sted, hevdet Kurski.

Deretter viser TVP-sjefen til reguleringen til Rikskringkastingsrådet. – Dette er et brudd på det hellige «må bære/må tilby»-prinsippet. Fordi vi, TVP, «byr» som det skal være, og Polsat Cyfrowy og nc+ «bærer» det ikke. Det samme gjelder utilfredsstillende posisjonering av offentlige fjernsynsprogrammer på satellittplattformer og kabelnett. Jeg vil gjerne tro på kunngjøringene om at disse to viktige regulatoriske spørsmålene vil bli løst snart – vurderte presidenten for TVP.

Zygmunt Solorz sin digitale plattform startet opp som Polsat 2 Cyfrowy. Senere, for en kort periode, brukte hun navnet Polsat Cyfrowy, men for rundt et dusin år siden endret hun navnet til Cyfrowy Polsat, og siden september i fjor. bruker merket Polsat Box. I september 2019 ble nc+-merket erstattet av Canal+-merket. Det er land som Storbritannia som pålegger digitale plattformer og kabelnettverk forpliktelser til å plassere allmennkringkastere i attraktive posisjoner på sine tidsplaner. I Polen er det beslutningen til operatører og kringkastere hvem de skal signere kontrakter med. For eksempel stiller Polsat Box ut sine TV-kanaler.

Kurski kritiserer «må bære / må tilby»

«Må bære/må tilby»-prinsippet vedtatt av Rikskringkastingsrådet forplikter operatører av betal-tv og strømmetjenester til å tilby de viktigste bakkekanalene som er tilgjengelig. Det fungerer for satellittplattformer og kabelnettverk. Situasjonen er enda verre for strømmetjenester. Det er ingen bakkebaserte TVN- og TVP-kanaler (unntatt TVP Info) i Polsat Box Go. Du vil også lete forgjeves etter offentlige TV-stasjoner eller Polsat i spilleren. Situasjonen er lik med bakkekanalene TVN og Polsat på Canal+ online (noen pakker inkluderer TVP Info og TVP3 Warszawa). Operatørene sier uoffisielt at kringkastere ikke ønsker å gjøre kanalene sine tilgjengelige for konkurrerende strømmetjenester for ikke å svekke sine egne. Tilbudet om iPli (for tiden Polsat Box Go) skal tilby TVN- og TVP-kanaler i lang tid. Det har fortsatt ikke skjedd.

TVP investerer også i TVP VOD og TVP Stream-tjenester. TVP1 Wiadomości angrep WP Pilot-strømmeplattformen da den introduserte allmennkringkastere i sitt tilbud basert på «må bære/må tilby»-prinsippet. Materialet understreker at «TVP-sendinger brukes til å plyndre nettbrukere». Maciej Sawicki forklarte at dette er «en internettkringkaster som utnytter TVP-produksjoner» (…) «takket være smutthull i loven og tolkningen av National Broadcasting Council, skaper det urettferdig konkurranse for selskaper som har bygget sin markedsposisjon for år». Rikskringkastingsrådet ble anklaget for ikke å kunne «tvinge eierne av strømmeplattformer» til å møte et så enkelt problem som videresending av programmer fra regionale TVP-sentre.

Rikskringkastingsrådet hadde tidligere kritisert Kurski selv. – Må-bære-må-tilbud-prinsippet pålagt av Rikskringkastingsrådet, og da særlig tolkningen av det, fører ikke så mye til å gi seerne lik tilgang til et variert tilbud fra ulike tv-kanaler, men dessverre til utvikling av ny virksomhet. selskaper som blir konkurrenter til kringkastere og kabelnettoperatører. Så Rikskringkastingsrådet blir – jeg beklager å si – en lobbyist for visse næringslivsgrupper – hevdet TVP-sjefen.

– Dyre «nyheter»: Formannen i Rikskringkastingsrådet sier han kun handler i seernes interesse. Av hensyn til kringkasterne innfører Rikskringkastingsrådet et publikumsmålesystem på virtuelle plattformer som tilfører må/mål til må-bære-må-tilbud-prinsippet – svarte KRRiT på Twitter.

You may also like

Leave a Comment