Home » Jakob Ingebrigtsen kåret til årets idrettsutøver 2022 i Norge

Jakob Ingebrigtsen kåret til årets idrettsutøver 2022 i Norge

by Catherine Monroe

Året 2022 var fullt av suksess for de norske utøverne. Bare fra vinterlekene i Beijing hentet landets landslag tilbake 37 medaljer. Opp til 16 zloty, som slår tidenes olympiske rekord i denne forbindelse.

Tolv ble nominert i kategorien Årets idrettsmann. I tillegg til representanter for vintersport, tennisspiller Casper Ruud og fotballspiller Erling Haaland, som fikk en imponerende start etter å ha kommet til Manchester City i sommer.

Ytterligere to priser gikk til den engelske klubbens spiller lørdag. Han ble kåret til beste idrettsutøver i kåringen av de andre idrettsutøverne, og han vant også kategorien Årets åpenbaring.

Kilde: Getty Images Erling Haaland er Premier Leagues toppscorer

«Det er fint å være norsk»

Jakob er den yngste av Ingebrigtsen-brødrene, som alle har oppnådd eller fortsatt oppnår suksess på mellomlange og lange løp.

Forrige sesong vant 22-åringen to verdensmesterskapsmedaljer – gull på 5000 meter og sølv på 1500 meter. Han var også europamester på disse distansene.

«Det var gøy å være norsk i 2022, og det skal bli moro å være norsk i årene som kommer. Målt etter innbyggertall skal vi være landet med høyest kvalitet på idretten. Det er veldig inspirerende, innrømmet Ingebrigtsen.

Det er den første prisen av denne typen for ham. Så langt har han mottatt prisen som beste idrettsutøver i landet to ganger – i 2019 og 2022.

Kilde: Getty Images Ingebrigtsen strålte også ved de siste OL

Forfatter: TG
//
Kilde: eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment