Home » Jakob Ingebrigtsen skal løpe to distanser i Eugene

Jakob Ingebrigtsen skal løpe to distanser i Eugene

by Erlend Loe

Norske Jakob Ingebrigsten, som satte verdensrekord på 2000 meter i Brussel 8. september, skal løpe to distanser i Diamond League-finalen i Eugene. Han vil være den eneste deltakeren på stevnet som konkurrerer i to konkurranser.

Lørdag løper han Bowerman Mile (1.609,3 meter) og søndag løper han 3.000 meter.

Den 22 år gamle nordmannen tok sølvmedalje på 1.500 meter og gullmedalje på 5.000 meter ved verdensmesterskapet i Budapest i august, men innrømmet at han var forkjølet og konkurrerte med feber. Etter møtet i Brussel sa han at han var ved godt mot og følte seg misfornøyd. Som han forklarte tirsdag på TV-stasjonen NRK, var dette bakgrunnen for beslutningen om å starte to ganger i Eugene.

I tillegg til medaljer i den ungarske hovedstaden, vant Ingerbigtsen også OL-mesterskapet i Tokyo over 1500 meter. Ved fjorårets verdensmesterskap i Eugene vant han en gullmedalje på 5 000 m og en sølvmedalje på 1 500 m. Han har også de fire mest verdifulle medaljene i EM – to på 1 500 og 5 000 m. Han vant fem gullmedaljer ved innendørsmesterskapene – tre på 3.000 m og to ganger på 1.500 m, ble han også nummer to på 1.500 m.

KN, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment