Home » Jan-Krzysztof Duda blir uavhengig leder for Grand Chess Tour

Jan-Krzysztof Duda blir uavhengig leder for Grand Chess Tour

by Erlend Loe

I Grand Chess Tour får spillere to poeng for en seier og ett poeng for uavgjort.

SE OGSÅ: Jan-Krzysztof Duda for Polsat Sport. «Tennis ligger mitt hjerte nært. Jeg ser likheter»

Tirsdag, den tredje konkurransedagen på Polin Conference Center i Muranów, tok fjorårets vinner Duda ledelsen i sammenlagtstillingen.

Stormesteren fra Wieliczka trakk først uavgjort med Ukrainas Kiryl Shevchenko, som representerte Romania, og beseiret deretter Frankrikes Maxime Vachier-Lagrave, og ga ham en uavhengig ledelse og forsvarte den på slutten av dagen med uavgjort mot turneringens toer Levon Aronian fra USA .

«Det kunne ikke vært bedre, men selvfølgelig har vi fortsatt 18 runder med blitz å spille, så alt kan skje. I går var jeg svakere, i dag var det bedre. Kanskje den første kampen var litt skjelven og avslutningen med Levon Aronian fordi jeg kunne ha utjevnet mye lettere. Men bortsett fra det var spillene mine i dag av høy standard, og jeg spiller veldig bra på Polin-museet så langt. Det er derfor jeg er optimistisk med tanke på den forestående blitzsjakkturneringen,” sa den beste polske sjakkspilleren.

Wojtaszek, nummer to på den nasjonale rangeringen, tapte for Aronian og nederlenderen Anish Giri tirsdag og kunne ikke avgjøre duellen med Romanias Bogdan-Daniel Deac.

De første seirene i Warszawa ble registrert av tidligere verdensmester og FIDE-leder Magnus Carlsen. Nordmannen, som sensasjonelt tapte for Wojtaszek i innvielsen og uavgjort de neste fem kampene, vant tirsdag med Deac og Shevchenko og uavgjort mot en annen rumensk representant, Richard Rapport. Med fem poeng rykket han opp til femteplass.

Turneringens spesialgjest, den legendariske stormesteren Garry Kasparov, påpekte at Polen hadde tatt store fremskritt i verdenssjakkhierarkiet.

«Du kan se at dette gjelder både den profesjonelle delen av dette spillet og massedelen. Det hjelper nok at du har mange gode sjakkspillere ledet av en spiller i verdensklasse – Jan-Krzysztof Duda. De nåværende suksessene til polsk sjakk.” er resultatet av kontinuerlig arbeid, dyktig leting etter talent hos barn, flotte turneringer som Superbet Rapid & Blitz Poland 2023 spiller også en rolle. Det er ingen tvil om at Polen for tiden er ledende i Europa, understreket han.

Turneringen i Warszawa samler spillere fra verdenseliten, inkludert fem stormestere fra topp seks på FIDEs hurtigsjakkrangering.

Onsdag og torsdag konkurreres det i blitzsjakk (ni runder per dag).

Premiepotten er på 175.000. Dollar.

JŻ, PAP

You may also like

Leave a Comment