Home » Janusz Filipiak om Krakóws gjeld – Sport på sportdziennik.com

Janusz Filipiak om Krakóws gjeld – Sport på sportdziennik.com

by Erlend Loe

– Nøysomhet er én ting, men vi blir fanget i en overgangsspiral som mange utenlandske spillere kommer inn i – sier Janusz Filipiak


En samtale med Janusz FilipiakPresident for Comarch og Cracovia, om vanskelige forhold til byen og endringen i sportspolitikken.

Fansen frykter at det ikke blir noen overganger til klubben i løpet av sommeren. Er du redd for den nye sesongen? Utlånere og en stor gruppe ungdommer ble med spillerne tilgjengelig for treneren.

Janusz FILIPIAK: – Det vil ikke, men hvorfor er du bekymret? Hvorfor skulle jeg ta med en 19 år gammel Ungarn fra West Ham United som spiller et sted i reserven? Hvis vi tar disse, kommer vi ingen vei. Vi har keeper Adam Wilk her, jeg snakket med ham, som spilte bra forrige sesong [na wypożyczeniu do Hutnika Kraków – przyp. red.]

overføringsspiral

Det har vært mye bevegelse i laget de siste sesongene, spesielt under Michał Probierz sin periode. Det er stille nå fordi lisenskommisjonen har forpliktet deg til å kutte kostnader?

Janusz FILIPIAK: – Nøysomhet er én ting, men vi havnet i en overgangsspiral der mange utenlandske spillere blir tatt. En av fem arbeider, «millioner» flyr, og vårt får ikke en sjanse. Hvorfor har vi et senter i Rączna, juniorer?

Nå har guttene en sjanse. Seks ble tatt opp i førstelagstroppen, fem dro til en leir i Opalenica.

Janusz FILIPIAK: – Vi har én kjerne, sikkert åtte representanter. Jeg så nylig repriser av Cracovia-spill med Widzew og Pogoń. Vi spilte bra, men var litt uheldige.

Klubbens gjeld er imponerende. De sa 72 millioner PLN.

Janusz FILIPIAK: – Ja, men disse pengene er allerede «borte» og belaster oss ikke. Dette er intern gjeld i kapitalgruppen.

Liten sjanse

Comarch var interessert i å kjøpe en eierandel på 33,64 prosent fra byen Kraków. klubbaksjer. Vil du by på anbudet som ble offentliggjort i juni? Fristen kommer snart.

Janusz FILIPIAK: – Det er en liten sjanse for at vi sender inn.

Hvorfor?

Janusz FILIPIAK: – Vi har infrastrukturtilsyn fra den polske ishockeyunionen og den polske fotballunionen. Vi må bytte ut banebrettene. Tremodellene vi har oppfyller på ingen måte moderne krav, da de må være «mykere». PZHL har ikke noe annet valg enn å utvide den [licencję – przyp.red.]men det må oppdateres.

Problemet på stadion er gressbanen fra 2016 som må skiftes ut og vanningssystemet. Du snakker også om det kollapsende taket, lekkasjer på tribunen.

Janusz FILIPIAK: – Sammen med hockey er det 5 millioner PLN. Jeg skal være ærlig: Jeg har ikke penger til å bruke fem millioner på renovering av stadion og skøytebane som eies av byen og til å kjøpe aksjer for 25 millioner PLN [minimalna kwota ustalona przez radnych do ponad 26,7 mln – przyp. red.]. Da vi uttrykte interesse for å kjøpe aksjene, hadde vi fått forsikringer fra presidenten og myndighetene om at disse investeringene ville bli gjennomført. Nå har de trukket seg i et brev.

Det er ikke greit

Så du gjorde aksjekjøpet betinget av å investere i eiendelene du bruker.

Janusz FILIPIAK: – Vi må gjøre det nødvendige arbeidet for å få lisens til å spille hockey og fotball. Jeg tror ikke det er riktig, for dette er ikke eiendommene våre, de er byer, og vi betaler husleien. Leier du ut en leilighet, må du holde den i brukbar stand. Sannsynligheten for at vi byr på en aksjeauksjon er liten da vi ikke kan betale for begge. Alt i alt kan vi være en sucker…


Les også i kategorien EKSTRAKLASA


Et bilde av deg sammen med Erling Haaland, den stigende fotballstjernen, har nylig sirkulert i klubbmediene. Hvordan ble møtet med den norske representanten og Manchester City-spilleren?

Janusz FILIPIAK: – En veldig hyggelig mann. Jeg møtte ham med hele teamet på flyplassen i Milano, sannsynligvis ti personer i alt som kjente igjen Cracovia takket være Krzysztof Piątek.


I bildet: Janusz Filipiak (til høyre) mener fansen ikke bør bekymre seg for manglende overganger.

Foto. Krzysztof Porębski/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. Fortsett å lete www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment