Home » «Jeg forstår ikke helt.» Storm rundt Stoch i Norge

«Jeg forstår ikke helt.» Storm rundt Stoch i Norge

by Erlend Loe


PAP / EPA / Terje Bendiksby / På bildet: Kamil Stoch

Raphael Sierhei


Etter en mislykket helg i bakken i Oslo snakket Kamil Stoch sint om det norske anlegget. Lokalmediene likte ikke polakkens ord. Arkitekten som tegnet Arenaen og Rune Velta refererte til dem.

Kamil Stoch ankom Norge for Raw Air med forhåpninger fra hans gode form under verdensmesterskapet i Planica. Den norske syklusen startet med et møte med bakken i Oslo, noe som er ekstremt ubehagelig for vår mester.

Den polske hopperen kommenterte det norske anlegget med usedvanlig sterke ord. – Denne bakken er bare tragisk, den bør sprenges og jeg er glad for å bidra til sprengningen – sa en irritert Stoch foran Eurosport-kameraer [WIĘCEJ TUTAJ].

Denne uttalelsen kunne ikke gå upåaktet hen i norske medier, det er tross alt en av hoppkonkurransenes flaggskiparenaer. Johann Andre Forfang forsto heller ikke polakken. Halvor Egner Granerud var på sin side enig og innrømmet at Stoch hadde rett.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: hva gjorde han?! Strålende kast fra… knær

Norske journalister fortsatte historien. De spurte den tidligere representanten for Norge – Rune Velta og arkitekten for den lunefulle bakken i Oslo – om deres mening. Begge kritiserte den tredobbelte olympiske mesteren for slike ord.

Jeg synes det er en unødvendig kommentar. Det er åpenbart et skjermet sted, men jeg forstår ikke helt kritikken, sier Velta til Dagbladet.

– Det er lett å bli frustrert når man ikke vinner i Holmenkollen. En negativ kommentar skal ikke legge skjul på den uendelige rosen hoppbakken har fått siden byggingen, sa Julien de Smedt, arkitekten for hoppbakken i Oslo.

Les også:
De kommer tilbake fra VM fulle av frykt. De risikerer til og med dødsstraff
Tragedie i Qatar. Han dro dit for å håndtere verdenscupen
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment