Home » Jeg har det bra her. Sensitive kulturdager

Jeg har det bra her. Sensitive kulturdager

by Catherine Monroe

Torsdag 7. september starter en tredagers serie med arrangementer forberedt med ømhet og følsomhet på Bytomer kultursenter. Som en del av Good Me Here-prosjektet. Sensitive kulturdagene inkluderer workshops, møte med forfattere, filmvisninger, teaterforestilling og konsert.

Bytom kultursenter har utarbeidet et innholdsrikt og variert program rettet mot alle – også mødre som nylig har født og ønsker å slappe av i fred og selskap på kino. BECEK gir dempet støy, dempet lys, stellebord og barnevognheis for mødre.

Drømmer og en berg-og-dal-banetur

Utviklingsverksteder som «Drømmer går ikke i oppfyllelse, drømmer går i oppfyllelse» (torsdag kl. 17.00) eller «Berg og dalbane og fremover» (fredag ​​kl. 17.00), vil på sin side være en utmerket kilde til teoretisk og praktisk kunnskap om følelsesmessige problemer og mangel på selvtillit. Workshopene foregår i små grupper og opplegget tilpasses de respektive behov og alder.

For barn

Prosjektet arrangerer også workshops for barn. Lørdag inviterer arrangørene til «Kids Sensoraki» (leker, barn lar fantasien, kreativiteten og motet til å skape ting få fritt spillerom) og «Gliniaki Potworaki» (skaper leirmonstre).

Et møte med bestselgerforfatteren

Torsdag 7. september klokken 17.30 i Becek blir det et møte med Anna Goc, journalist og redaktør av Tygodnik Powszechny og forfatter av den berømte reportasjen Głusza, der hun gir en stemme til døve. Forfatteren mottok Ryszard Kapuściński 2023 for sin bok «Głuszę», utgitt av Dowoody i 2022. Boken ble også nominert til Empik’s Discoveries 2022 i kategorien litteratur og var finalist i «Newsweek» Teresa Torańska i kategorien best in 2022 utgitt bok. Møtet vil bli tolket til tegnspråk.

Han ble inspirert av Metallica

Lørdag 8. september klokken 18.30 avsluttes prosjektet med en konsert av multiinstrumentalisten og komponisten Włodzimierz Svat. Født i Ukraina, har musikeren vunnet priser ved en rekke internasjonale konkurranser for komposisjon og sang. Under forestillinger kan han sees med en gitar, men også med en balalaika (ukrainsk musikkinstrument). Som han selv påpeker, lytter han til musikk av forskjellige sjangere og Metallica var en stor innflytelse på hans musikalske valg.

Jeg har det bra her. SENSITIVE KULTURDAGER 07.09.-09.09.2023

07.09 (Torsdag)

Tid. 16.30 Visning av dokumentaren «The World After Work» – Sverige, Norge, Italia, 2023; Regi: Erik Gandini; 81 minutter Alle har rett til å jobbe i Kuwait, så noen steder er det 20 personer i én jobb. I Sør-Korea jobber folk 12 til 14 timer om dagen. I USA gir arbeidere opp mer enn 500 millioner timer ferie hvert år i frykt for å miste jobben. Roboter er nå klare til å ta over de fleste menneskelige oppgaver. Det er den perfekte situasjonen for den svenske dokumentarfilmskaperen Erik Gandini, som reiser verden rundt og grundig utforsker hva ordet «arbeid» betyr i dag. Merk: Evnen til å se en film ved hjelp av Audiomovie-systemet, som gir mulighet for lydbeskrivelse, passer for eldre eller dyslektikere som har problemer med å lese undertekster på kino. Inngangsbilletter: 15 PLN.

Tid. 17.00 Workshops Drømmer går ikke i oppfyllelse, drømmer går i oppfyllelse

En drøm er vårt ønske, en idé om noe vi ønsker å oppnå, gjøre, realisere, få, oppleve eller ha. Imidlertid virker drømmer noen ganger for flyktige, litt uvirkelige. Under workshopen vil vi jobbe for å gjøre drømmene våre til mål. Konferansier: Hanna Czempiel. Inngangsbilletter: 25 PLN.

Tid. 17.30 Forfattermøte: Anna Goc-møte rundt reporterboken «Głusza» (Dowody-Verlag), som forfatteren mottok prisen Ryszard Kapuściński 2023. Boken ble også nominert til «Discover Empik 2022» i litteraturkategorien. «Głusza» var også i finalen i «Newsweek»-showet. Teresa Torańska, i kategorien «Beste bok utgitt i 2022». Anna Goc – reporter, jobbet med Kraków-redaksjonen til Gazeta Wyborcza, for tiden redaktør for Tygodnik Powszechny. Vinner av 6. utgave av stipendkonkurransen. Ryszard Kapuściński, hovedprisen til Małopolska journalistpris og Kraków UNESCOs litterære pris. Nominert tre ganger til Grand Press Award i kategorien presserapportering. I 2022 ble hun anerkjent av Amnesty International Polen for sin rapportering om rettighetene til døve. Møte oversatt til PJM. Moderator: Adrian Chorębała. Inngangsbilletter: 5 PLN.

08.09 (fredag)

Tid. 9.00 og 13.00 Mama in the BCKino – «My Crime» – Kriminalkomedie, Frankrike, 2023; Regissert av Francois Ozon. Komedien er løst inspirert av skuespillene til Georges Berr og Louis Verneuil. Under dekke av en historie flyttet til 1930-tallet, forteller regissøren en historie som berører ekstremt viktige og aktuelle spørsmål: kvinners rolle og søstersolidaritet. En film for småbarnsmødre (lyden er dempet, lysene dempes). , vi har et stellebord og en heis som også passer for barnevogn) ). Inngangsbilletter: 15 PLN (kun mamma betaler).

Tid. 17.00 berg-og-dal-baneverksteder og videre! Kurs om å få over gjennomsnittet styrke ut av deg selv. Det handler om å bevisstgjøre hvor mye handlefrihet vi har, selv om vi ofte ikke har peiling. Vi synes det er vanskelig å akseptere det faktum at hver enkelt av oss er unik. Moderator: Natalia Staniak – trener. Billetter: PLN 10 per time kl. 17.00 Visning av dokumentaren «The World After Work» – Sverige, Norge, Italia, 2023; Regi: Erik Gandini; 81 minutter Mulighet for å se en film ved hjelp av Audiomovie-systemet, som gir mulighet for lydbeskrivelse. Inngangsbilletter: 15 PLN.

Tid. 19.00 Sanseforestilling av Damier Theatre «Cafe en Damier» Det er actionfylt gameplay som tar oss til en fransk kafé med livlig musikk, varm kaffe, te, forfriskende limonade og lukten av røkelse i luften. Er du klar for å møte dine egne følelser og følelser? Hver lyd, hver lukt, hvert blikk og hver gest blir en del av historien, og grensene mellom skuespiller og tilskuer fordamper som sigarettrøyk. Forestillingen ble oversatt til PJM. Inngangsbilletter: 30 PLN, 35 PLN.

09.09 (lørdag)

Tid. 11.00 Sansevennlig økt «BASIA» animert, Polen, 2017; Regissør: Marcin Wasilewski, Łukasz Kacprowicz; 50 minutter; Fra 4 år. Egnet for seere med sensorisk overfølsomhet, inkludert de på autismespekteret. Forholdene i kinosalen er tilpasset behov og krav til personer som er følsomme for stimuli (lys dempet, lyd dempet). Inngangsbilletter: 10 PLN.

Tid. 12.30 Workshops «Kids Sensoraki» For små oppdagere tilbyr vi workshops der de kan bli bedre kjent med verden rundt seg. Mens de har det gøy, vil de la fantasien, kreativiteten og det å skape løp fritt. I en avslappet, glad atmosfære opplever barna ulike strukturer «på nært hold» som gjør dem i stand til å føle kraften i sansene. Alder: 0-4 år. Billett: 25 PLN. Leksjonstid opptil 60 minutter.

Tid. 12.30 Workshop «Tonmonster» – Lag leiremonstre Å jobbe med leire er en ideell måte å utvikle manuelle og sensoriske ferdigheter på. Under workshopene bruker vi selvherdende leire som ikke trenger å brennes. Resultatet av arbeidet vil være monsterskapninger, som barna selvstendig vil gi sin form og utseende. Etter at workshopene er ferdige, drar skapningene hjem med barna. Alder: 5-10 år. Inngangsbilletter: 25 PLN. Leksjonstid opptil 90 minutter.

Tid. 14.00 Workshops «Gladiatorer for eldre» – Møte med fysioterapeut. Kursdeltakerne lærer de teoretiske og praktiske teknikkene for egenterapi for å forbedre velvære, kondisjon og helsevern. Moderator: Kamil Zalewski. Inngangsbilletter: 25 PLN.

Tid. 15:30 Visning av dokumentaren «The World After Work» Sverige, Norge, Italia, 2023; Regi: Erik Gandini, 81 min. Mulighet for å se en film med Audiomovie-systemet, som gir mulighet for lydbeskrivelse. Inngangsbilletter: 15 PLN

Tid. 17.00 Sansevennlig økt – Forhåndsvisning: «Georgie is fine», Storbritannia, 2023, regissert av Charlotte Regan; 84 minutter Filmen er rettet mot seere med sensorisk overfølsomhet, inkludert personer på autismespekteret. Selv om Georgie bare er 12 år gammel, kan hun takle alle forhold. Han lever av å stjele sykler sammen med sin nærmeste venn Ali. Han bor i Londons forsteder og kan ikke stole helt på noen. Når faren hennes plutselig dukker opp i livet hennes, tar ikke Georgie ham imot med åpne armer. De tilpasser seg sakte til hverandres tilstedeværelse og vokser nærmere, humoristisk fremstilt av skuespillerduoen Lola Campbell og Harris Dickinson. Inngangsbilletter: 15 PLN.

Tid. 18.30 Konsert: SVAT

Svat, eller Włodzimierz Svat, er en multiinstrumentalist og komponist fra Ukraina. Han skriver tekstene selv og komponerer musikken til dem. Vinner av en rekke internasjonale konkurranser – komposisjon og sang. Deltar i soloprosjekter, men gir også konserter med symfoniorkester. Under forestillinger kan han sees med en gitar, men også med en balalaika (ukrainsk musikkinstrument). Musikken hans er like mangfoldig som hans musikalske inspirasjoner. Som han selv påpeker, lytter han til musikk av forskjellige sjangere og Metallica var en stor innflytelse på hans musikalske valg. Han synger på polsk, engelsk og ukrainsk.

Detaljert informasjon om arrangementer i Bytom kultursenter finner du på vår nettside: becek.pl/program. Billetter fås direkte i billettluken eller på nettsiden.

Kommunekontor i Bytom

You may also like

Leave a Comment