Home » «Jeg hater russere.» Den norske diplomaten ble gal, her er Zakharovas reaksjon – Wprost

«Jeg hater russere.» Den norske diplomaten ble gal, her er Zakharovas reaksjon – Wprost

by Gabriel Scott

Videoen ble lagt ut i helgen på kanalen Mash Telegram, som angivelig er nær russiske sikkerhetstjenester. «Jeg hater russerne… Bare gi meg et rom… Jeg kommer fra Skandinavia, jeg er vant til å rydde rom,» sa diplomaten Elisabeth Ellingsen på engelsk og gjorde voldsomme bevegelser. Opptaket ble fanget av kameraer på et hotell i Murmansk.

I forbindelse med filmen tilkalte russisk UD den norske ambassadøren Rune Resaland og tok til orde mot Ellingsens «fornærmende, russofobiske ytringer».

Departementets talskvinne Maria Zakharova sa i en uttalelse 4. august at den norske ambassadøren i Russland var innkalt i forbindelse med den «uakseptable opptredenen» til Norges konsul i Murmansk, Elisabeth Ellingsen. Uttalelsen la til at «etter det som skjedde, er deres tilstedeværelse i Russland umulig.»


kvitre

«Jeg hater russere.» Det norske UD beklager

Norges utenriksdepartement sa i helgen at de beklager dypt det som skjedde. – Følelsene som er uttrykt reflekterer ikke norsk politikk eller holdninger til Russland, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeld.

Moskva meldte torsdag at de har tatt det norske UDs uttalelse til etterretning. Departementets talskvinne Guri Solberg sa at den norske ambassadøren var informert om tilbakekall av Ellingsens visum. Diplomaten er foreløpig ikke i Russland. Norge annonserte i juni at de midlertidig vil stenge generalkonsulatet i Murmansk.

Videoens utgivelse kommer midt i spenningen mellom Norge og Russland over den pågående invasjonen av Ukraina.


Les også:
NATO-sjefen frykter en russisk seier. «Hvis Vladimir Putin vinner, kan nabolandene bli neste»

You may also like

Leave a Comment