Home » «Jeg hater russere.» Den norske diplomaten gikk amok, det kommer en reaksjon fra Zakharova – Wprost

«Jeg hater russere.» Den norske diplomaten gikk amok, det kommer en reaksjon fra Zakharova – Wprost

by Gabriel Scott

Videoen ble lagt ut i helgen på kanalen Mash Telegram, som skal være nær russiske sikkerhetstjenester. «Jeg hater russere… Bare gi meg et rom… Jeg er fra Skandinavia, jeg er vant til å vaske rom,» sa diplomaten Elisabeth Ellingsen på engelsk og gjorde plutselige bevegelser. Videoen ble tatt opp av kameraer på et hotell i Murmansk.

I forbindelse med filmen tilkalte det russiske utenriksdepartementet den norske ambassadøren Rune Resaland og tok til orde mot «Ellingsens krenkende russofobiske ytringer».

En talskvinne for departementet, Maria Zakharova, sa i en uttalelse 4. august at den norske ambassadøren til Russland var blitt kalt inn om den «uakseptable oppførselen» til Elisabeth Ellingsen, den norske konsulen i Murmansk. Uttalelsen la til at «etter det som skjedde, er deres tilstedeværelse i Russland umulig.»


kvitre

«Jeg hater russere.» Det norske UD beklager

Norges utenriksdepartement sa i helgen at de beklager dypt det som skjedde. – Følelsene som uttrykkes reflekterer ikke norsk politikk eller norske holdninger til Russland, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeld.

Moskva meldte torsdag at de har tatt det norske UDs uttalelse til etterretning. En talskvinne i departementet, Guri Solberg, sa at den norske ambassadøren var informert om tilbakekall av Ellingsens visum. Diplomaten er foreløpig ikke i Russland. Norge annonserte i juni at de midlertidig vil stenge generalkonsulatet i Murmansk.

Innspillingen ble gitt ut i en tid med gjensidig spenning mellom Norge og Russland over den pågående invasjonen av Ukraina.


Les også:
NATO-sjefen er redd for en seier for Russland. «Hvis Vladimir Putin vinner, kan nabolandene bli neste»

You may also like

Leave a Comment