Home » «Jeg kommer med en advarsel.» Ny informasjon om angrepet av en bueskytter fra Norge

«Jeg kommer med en advarsel.» Ny informasjon om angrepet av en bueskytter fra Norge

by Thure Lindhardt

Espen Andersen Brathen publiserte ifølge «VG» en video på Internett i 2017 der han beskrev seg selv som muslim og «budbringer». Han oppmuntret også konvertering til islam. – Jeg kommer med en advarsel – sa han i opptaket publisert på Internett.

Norske PST-spesialtjenester omtalte torsdag angrepet i Kongsberg som en terrorhandling. Politiet tok mannen med til sykehus fredag ​​morgen. Der skal hun gjennomgå en psykiatrisk undersøkelse. Samtidig begjærte politiet 4 ukers varetektsfengsling.

Bueskytterangrep i Norge

En bueskytter angrep i Kongsberg ved Oslo onsdag kveld. Fire kvinner og en mann ble drept Det meldte norsk politi torsdag. Tjenestemennene bekreftet også at den arresterte angriperen hadde konvertert til islam.

Norsk politis Ole Bredrup Saeverud har bekreftet tidligere medieoppslag om at den fengslede 37 år gamle danske statsborgeren var kjent av politiet for radikaliseringen. «Denne personen konverterte til islam,» sa Saeverud.

Saeverud meldte at den antatte gjerningsmannen ble tatt onsdag kveld etter at politiet avfyrte varselskudd. Under raidet forsvarte angriperen seg ved å skyte en bue mot de uniformerte mennene.

Ifølge NRK var mannen tidligere dømt for innbrudd og besittelse av en mindre mengde hasj. Han hadde også seks måneders rettsforbud mot å henvise til to familiemedlemmer om drapstrusler.

Lokale medier rapporterte at det ble utført en politiaksjon i byen, som omfattet to helikoptre og mer enn 10 ambulanser. Byens innbyggere har blitt beordret til å holde seg hjemme og flere nabolag har blitt stengt, meldte AFP.

Vi er glade for at du er med oss. Abonner på Onet-nyhetsbrevet for å motta det mest verdifulle innholdet fra oss

You may also like

Leave a Comment