Home » «Jeg slår ikke nok»

«Jeg slår ikke nok»

by Thure Lindhardt

Erling Haaland, forfatter av et hat-trick mot Gibraltar med Norge, sa at han ikke var fornøyd med det totale antallet mål for uttaket. Dortmund-spilleren har truffet nettet 12 ganger på 15 kamper så langt.

Han er umettelig. Med det norske landslaget skilte Erling Haaland seg tirsdag kveld ut som en del av den europeiske kvalifiseringen til VM 2022 med et hattrick (27., 39., 90. + 1) i den overveldende 5. ydmyke formasjonen Gibraltar. Hans statistiske rekord med uttak er nå 12 mål på 15 kamper. Vidunderbarnet er imidlertid ikke helt fornøyd.

«Jeg scorer ikke nok mål. (…) Jeg tror jeg burde ha scoret flere mål enn kamper,» sa han. forklart på norsk fjernsyn, etter kampen mot Gibraltar. En bemerkning han kan ha kommet med da han tenkte på en stor feil fra hans side mot Gibraltar (han bommet på et prefabrikkert mål foran et tomt bur). «Men jeg nærmer meg et gjennomsnittlig mål per kamp,» la han til, og viste seg overbærende mot seg selv.

Når kommer rekorden?

Erling Haaland er den femte raskeste norske spilleren som har nådd timålsgrensen. Men alle foran ham på tabellen spilte før 1950. Den nyeste er Odd Wang Sørensen, som scoret ti mål på ni kamper (1948).

I Norge lurer observatører på når Erling Haaland passerer Jørgen Juve med flest scorede mål i kåringen (33 mål). «Du kan sikkert forestille deg hva jeg jobber med,» smilte vidunderbarnet fra Borussia Dortmund. For manager Ståle Solbakken «tar det nok tre-fire år».

You may also like

Leave a Comment