Home » Jeg snakket med den norske statsministeren om gassforsyningssamarbeid

Jeg snakket med den norske statsministeren om gassforsyningssamarbeid

by Catherine Monroe

Ukrainas statsminister Denys Shmyhal kunngjorde onsdag at han har snakket med Norges statsminister Jonas Gahr Store om samarbeid om å forsyne Ukraina med gass. Schmyhal kalte det «forberedelser til fyringssesongen».

«Forbereder til fyringssesongen. I dag snakket jeg med Norges statsminister om samarbeid om å forsyne Ukraina med gass», skrev Schmyhal på Twitter. Han takket norsk side for «beredskapen til å hjelpe Ukraina med gass» og for «full støtte» i kampen mot den russiske invasjonen. (https://tinyurl.com/43s8u26d).

Tidligere onsdag sa lederen av president Volodymyr Zelenskyys kontor (kanslerens kontor) Andriy Yermak at Ukraina anså det som nødvendig å avslutte den «aktive fasen av krigen» før vinteren. Han pekte på faren for russiske angrep på landets varme- og energiinfrastruktur.

I begynnelsen av juli besøkte den norske statsministeren Kiev og lovet 10 milliarder i bistand til Ukraina til våpenkjøp, humanitær hjelp og landets gjenoppbygging. Norge har så langt gitt Ukraina militærhjelp – ammunisjon og missiler, samt militærbekledning og verneutstyr.

Premium-sone

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Ukraina: Statsminister Schmyhal: Jeg snakket med den norske statsministeren om gassforsyningssamarbeid

You may also like

Leave a Comment