Home » Jens Stoltenberg forlater NATO. Endring i posten som generalsekretær allerede i oktober

Jens Stoltenberg forlater NATO. Endring i posten som generalsekretær allerede i oktober

by Gunnar Garfors

Jens Stoltenberg forlater den nordatlantiske alliansen i oktober. Denne avgjørelsen ble bekreftet av en NATO-talskvinne, som understreket at den nåværende generalsekretæren «ikke har til hensikt å søke en ytterligere utvidelse av mandatet».

Generalsekretær Jens Stoltenbergs mandat er forlenget tre ganger og han har sittet i vervet i nesten ni år, sa Oana Lungescu til journalister.

Det er usikkert hvem som blir ny generalsekretær

Nordmannen har hatt stillingen siden 2014. Den ble fornyet i mars 2022 etter Russlands aggresjon mot Ukraina.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Kina uten økonomiske bremser. «Dessverre har vi å gjøre med den kalde krigen»

Diplomater i Brussel sier det foreløpig ikke er bestemt hvem som skal erstatte Norges tidligere statsminister, ifølge det franske avisen Le Figaro. I mellomtiden antyder den nederlandske pressen at han kan bli erstattet av landets forsvarsminister Kajsa Ollongren.

Det er imidlertid andre navn i spekulasjoner. Litauens statsminister er en av Jens Stoltenbergs potensielle etterfølgere Ingrid Simonit eller den estiske statsministeren Kaya Kallas.

Stoltenberg hadde lenge ønsket å reise

Den nåværende generalsekretæren har lenge sendt signaler om at han ønsker å forlate NATO-strukturene. Kort tid før krigsutbruddet i Ukraina spredte media informasjon om at han skulle bli sentralbanksjef i Norges Bank. Situasjonen ble imidlertid endret av beslutningen fra Kreml-myndighetene om å angripe et naboland.

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert med de siste økonomiske og forretningsmessige hendelsene, bruk vår chatbot ved å klikke Her.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment