Home » Joe Biden kaller Vladimir Putin en «krigsforbryter» for første gang.

Joe Biden kaller Vladimir Putin en «krigsforbryter» for første gang.

by Peter Østbye

https://assets-decodeurs.lemonde.fr/redacweb/ukraine-cartes-info/derniere-maj-ukraine-avancee-russe.png
https://assets-decodeurs.lemonde.fr/redacweb/ukraine-cartes-info/derniere-maj-ukraine-avancee-russe.png
30
Situasjonen på kartet
Forstørr

sammenhengen

Presentert live av Luc Vinogradoff, Anna Villechenon, Pierre Bouvier, Eléa Pommiers og Agnès Gautheron

  • Forhandlingene fortsatte onsdag. Etter å ha startet sine utvekslinger på mandag, møttes de ukrainske og russiske delegasjonene igjen for å prøve å oppnå et kompromiss som ville tillate en våpenhvile eller i det minste etablering av permanente humanitære korridorer.
  • Ukrainas president snakket med de valgte representantene for den amerikanske kongressen via videokonferanse tidlig på ettermiddagen. Volodymyr Zelenskyy har igjen bedt om å etablere en flyforbudssone over landet sitt, et tiltak som støttes av flere valgte kongressmedlemmer, men som USAs president Joe Biden så langt har avvist. Ellers ba Ukrainas president om fly og luftvernsystemer.
  • Joe Biden kunngjorde ytterligere sikkerhetshjelp til Ukraina onsdag 800 millioner dollaretter Mr. Zelenskys tale til USAs kongress.
  • Flere høye eksplosjoner ble hørt vest i Kiev ved daggry. En 12-etasjers bygning ble skadet i Shevchenko-distriktet, men det er foreløpig ikke laget noen rapport, mens pressen ikke har lov til å sirkulere i byen på grunn av portforbudet, det andre siden krigen startet.
  • Rundt 20.000 mennesker kunne forlate landet tirsdag Marioupol, store havnebyen i sørøst under beleiring av russiske styrker via en humanitær korridor, kunngjorde det ukrainske presidentskapet. Totalt ble rundt 29.000 mennesker evakuert fra flere beleirede ukrainske byer tirsdag, ifølge samme kilde.
  • de Statsministre i Polen, Tsjekkia og Slovenia var i Kiev å møte og berolige Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy «Tøm støtte» EU. Polens visestatsminister Jaroslaw Kaczynski har bedt NATO om å opprette en «Fredens oppdrag» og Ukraina.
  • Rundt 3 millioner mennesker har flyktet fra Ukraina siden den russiske hæren begynte å invadere landet, sa en talsmann for Den internasjonale organisasjonen for migrasjon i Genève tirsdag.

Les alle våre artikler, analyser og rapporter om krigen i Ukraina:

Analysere. Forventet før kongressen øker Volodymyr Zelenskyj presset på Joe Biden

dekrypteringer. Europa bestemmer seg for en fjerde sanksjonspakke mot Russland

Rapportere. Kiev-ordføreren sverger «Russere vil aldri erobre hovedstaden».

dekrypteringer. Med sanksjoner og gjengjeldelsestiltak trues Russland med et «digitalt jernteppe».

Vedlikehold. «Den tynne grensen som nå skiller Russland fra EU og NATO får Kreml til å grøsse.»

You may also like

Leave a Comment