Home » Jordskjelv i Tyrkia. Christian Atsu, fotballspiller savnet under ruinene, fortsatt ikke funnet

Jordskjelv i Tyrkia. Christian Atsu, fotballspiller savnet under ruinene, fortsatt ikke funnet

by Gunnar Garfors

Den første informasjonen om den tidligere representanten for Ghana dukket opp mandag morgen, kort tid etter de sterkeste rystelsene. I timene som fulgte dukket det opp motstridende rapporter i media om resultatene av søket etter fotballspilleren.

Mandag kveld skrev et sitat om å finne Atsu i live nestleder i foreningen Byrået Reuters. Selv om det ble snakket om spillerens skader, så det ut til at saken før eller siden ville få en lykkelig slutt.

Dessverre ble denne informasjonen avvist onsdag. Tre personer fra klubben talte: Medisinsk direktør Gurbey Kahveci, trener Volkan Demirel, visepresident Mustafa Ozat talte igjen.

«Vi lette etter ham der, men fant ham ikke»

I et intervju med den tyrkiske avisen Hurriat forklarte Kahveci at etter nyheten om redningen av den 31 år gamle fotballspilleren, dro klubbens representanter umiddelbart til det medisinske anlegget for å snakke med ghaneseren.

– Vi lette etter ham der, men vi fant ham ikke. Dessverre er Christian Atsu og Taner Savut (klubbens sportsdirektør) fortsatt savnet, sa Gurbey Kahveci.

– Jeg fikk informasjon om at Christian Atsu ble dratt ut under ruinene. Men rapportene jeg har nå sier at han og Savut fortsatt er fanget,» la Ozat til.

– Vi har fortsatt ingen nyheter om funnet deres. Hvis vi fant henne på sykehuset, tror du jeg ikke ville ha skrevet til deg? Jeg vil dele denne nyheten med deg når jeg får den,» innrømmet Demirel.

Kilde: Getty Images Christian Asu

Sistnevnte uttrykte sin beklagelse over at nettbrukere spredte ubekreftede nyheter om den ghanesiske fotballspillerens påståtte redning.

– Ikke skriv at han overlevde hvis du ikke er sikker. Folk har familier og håp. Skadene og smertene øker, appellerte den tyrkiske klubbtreneren.

Han feiret seieren noen timer før tragedien

Søndag, timer før jordskjelvet rammet Tyrkia, scoret Atsu Hatayspor sitt eneste mål i en ligaseier over Kasimpasa. Han begynte i den tyrkiske Premier League-klubben etter mange år i England, hvor han tilbrakte lengst tid i Newcastle United.

Dødstallet fra jordskjelvet som rammet Sør-Tyrkia og Nord-Syria onsdag morgen, har steget til over 9.600. Den siste katastrofen av denne typen, der enda flere mennesker døde, skjedde i Japan i 2011.

Forfatter: TG
//
Kilde: hurriyet.com.tr, eurosport.pl

You may also like

Leave a Comment