Home » Journalisten forlater Polska Press. «Jeg kan ikke se meg selv i ansiktet»

Journalisten forlater Polska Press. «Jeg kan ikke se meg selv i ansiktet»

by Thure Lindhardt

  • Siden Orlen overtok Polska Press i desember 2020, har den nye eieren erstattet sjefredaktørene i flere lokalaviser
  • «Jeg ble forbudt å kommentere politiske hendelser. Jeg ble også forbudt å snakke med uavhengige eksperter om hva som skjedde i Polen» – skrev Obara på Facebook
  • «De tidligere eierne: først nordmennene, så engelskmennene og tyskerne blandet seg aldri inn i innholdet i journalistiske tekster. For dem var profitt og klikkrater de viktigste tingene, noe som også førte til medienes patologi. «I Polen» – bemerket journalisten
  • «Jeg vil ikke legitimere denne autoriteten med min tilstedeværelse i Polska Press. Jeg hater hykleri, å tørke bort med Gud, nepotisme og underdanighet» – understreket Obara
  • Ytterligere informasjon finnes på Onets hjemmeside

Karina Obara la ut et detaljert innlegg på Facebook fredag ​​formiddag der hun kunngjorde avgangen fra «Gazeta Pomorska» og forklarte årsakene til avgjørelsen. Går ut i provinsene. I Kuyavian-Pommern-regionen tilhører dagsavisen Polska Press Group, som ble overtatt av det statseide mineraloljeselskapet PKN Orlen i desember 2020. Kort tid etter erstattet den nye eieren selskapets ledelse. Sjefredaktøren for den nye var den høyreorienterte journalisten Dorota Kania, som igjen sparket sjefredaktørene for regionavisene som dukker opp over hele Polen.

Resten av teksten er under videoen.

«Kjære venner, jeg ser etter en ny jobb. Jeg kan ikke lenger jobbe i Polska Press og Gazeta Pomorska. Jeg kan ikke se meg selv i speilet» – skrev Karina Obara fredag. «Siden juni, siden Orlen kjøpte oss, har jeg fått forbud mot å kommentere politiske hendelser. Jeg fikk heller ikke snakke med uavhengige eksperter om hva som skjedde i Polen. Nå og da var det et unntak – jeg skulle være med.» »Din ekspert, «Hvem vil vurdere situasjonen i samsvar med regjeringspartiet. Jeg kunne ikke. Listen inneholdt hovedsakelig navn du kjenner fra hatytringer og forakt for andre,» la hun til.

Pest og dritt

«Jeg har aldri sett knebling og press, et skriveforbud mot journalistisk plikt. De tidligere eierne: først nordmennene, så engelskmennene og tyskerne blandet seg aldri inn i innholdet i journalistiske tekster – media i Polen. Etter år med press, betalte min Wojtek for det med livet sitt. Det var en pest, det er kolera. Begge plagene ødelegger landet vårt «- bemerket journalisten.

«Du kan ikke være journalist med en kneble over munnen. Man kan ikke tie når menneskerettighetene brytes i Polen. Og jeg og mine kolleger som kommenterer politiske hendelser måtte tie.Analyse av de politiske hendelsene, ingen samtaler med «de lyseste hodene» (sic!). Slik at lesere i regionene ikke vet, tenk selv, velger hvordan dagens regjering vil»- skrev Obara.

«» Ikke en til «gjelder også meg»

«Jeg lever i en indre konflikt. Jeg skammer meg. Kroppen min nekter å adlyde. Jeg vil ikke ha en jobb som er en skam. Jeg kan ikke lukke øynene for hva PiS gjør med landet vårt.» Skade på mor-jenta fra Pszczynasom døde av sepsis på grunn av innføringen av en sykelov i Polen. Det kan være datteren min. Hun hadde også sepsis. Hun overlevde fordi hun bor i Storbritannia, melder journalisten på Facebook.

«Jeg føler meg hjelpeløs og er redd for alle kvinner i Polen. For alle menn som opplever «straffens hånd fra regjeringen». For alle barn på skoler som har blitt overtatt av minister Czarneks ånd, tilstedeværelse i Polska Press. , tørker munnen min med gud, nepotisme og underdanighet. Jeg vil leve i sannheten, i ytringsfrihet, demokrati og mot. Jeg ønsker å følge verdiene som ligger meg nært på hjertet. Slagordet: «» Ingen lenger «gjelder meg.

Karina Obara ønsket ikke å snakke med Onet om avgjørelsen hennes. En journalist i «Gazeta Pomorska» tok for seg politikk og kultur, hun kommenterte også aktuelle hendelser i landet.

(mt)

You may also like

Leave a Comment