Home » Justina GAFUROVA: LHBT-president utpresset – Respublika.lt

Justina GAFUROVA: LHBT-president utpresset – Respublika.lt

by Thure Lindhardt

For noen dager siden ble det holdt en kampanje for å støtte LHBT-mødre i nærheten av presidentskapet. Det var her enkeltpersoner og familier som støtter LHBT-personer samlet seg – de kom for å støtte Rasa Račienė, som oppdrar en homofil datter som skrev et offentlig brev til presidenten.


×

Bilde 7

President Gitanas Nausėda møter Rasa Račienė. Foto av Roberto Dačkus (presidentens kontor)

Kvinnen hadde tidligere truet med å bistå presidentskapet på daglig basis frem til hun ble invitert til møtet. Så kvinnen og hele selvhjelpsgruppen kom likevel til S.Daukantas-Platz selv etter å ha mottatt invitasjonen. Ikke bare LHBT-miljøet, men også de kjente litauerne, underskriverne, popstjernene og selvfølgelig Tomas Vytautas Raskevičius, lederen av Seimas menneskerettighetskomité som presenterte seg som en profesjonell homofil mann, benyttet anledningen til å dukke opp og forbanne president.

«Jeg er veldig interessert i hvordan hun ser på forfølgelsen av andre grupper i samfunnet, for eksempel fordi de ikke ser på denne gruppen som et samfunn. Tross alt er han også truet på livet i dag, sa presidentens dom, som vekket sinne blant publikum.

Forresten, presidenten for den samme gruppen mennesker ble angrepet inntil nylig etter at hans rådgiver Povilas Mačiulis kom til presidentskapet for å snakke med møtene. Så vil folk virkelig støtte R. Račienė fordi hun krever «at presidenten representerer hele folket i Litauen» eller er det bare å utpresse LHBT-tilhengere mot statsoverhodet?

For rettferdighetens skyld bør det minne om at bare timer etter at brevet ble lagt ut på det sosiale nettverket, mottok R. Račienė en invitasjon til å møte presidenten. Mødre hvis barn, litauiske statsborgere, er tatt fra familiene sine i Norge, har gjentatte ganger bedt om å få møte presidenten, og Litauen har for lengst glemt dem. De nådde også ut til den samme TV Raskevičius, men fikk bare ett formelt svar hver gang. Ingen invitasjon til et møte, ikke noe ønske om å snakke om TVRaskevičius selv. Barna til disse mødrene tilhører ikke Litauen som disse politikerne representerer?

Og hva med menneskene som har samlet seg i presidentskapet hver måned de siste ni årene og spurt: Er Diamond fortsatt i live?

Uenig – la oss diskutere!
Ikke bekymre deg for kommentatorer, men kommentarer med banneord blir automatisk fjernet uten unnskyldning.

Respublika.lt forbeholder seg retten til å fjerne ukultiverte kommentarer som er smakfulle, ikke er relatert til emnet, signert på andres vegne, bryter loven, fremmer spam eller oppfordrer til kriminalitet. Hvis du oppfordrer til vold, rasemessig, nasjonalt, religiøst eller annet hat, kan dine betente ord bli en tung byrde på veien tilbake – vi vil videreformidle dataene dine til de litauiske spesialtjenestene på forespørsel.

You may also like

Leave a Comment