Home » Justtag Group kjøper Relevant Audience fra Finland

Justtag Group kjøper Relevant Audience fra Finland

by Gunnar Garfors

Et polsk teknologiselskap fra Dirlango Group begynner å ekspandere i Skandinavia ved å kjøpe en finsk aktør – Relevant Audience, som gir data for målrettede reklamekampanjer i Finland, Sverige, Danmark, Norge og Latvia. I disse nye markedene vil Justtag også utvikle JustID, et nytt AI-basert brukeridentifikasjonssystem på det åpne internett som erstatter tredjeparts informasjonskapsler som snart vil bli deaktivert.

Justtag Group er en plattform som øker effektiviteten av annonseaktiviteter basert på kunnskap om brukere i offline og online verden. Selskapet tilbyr produkter drevet av AI-algoritmer som øker effektiviteten til aktiviteter i alle større markedsføringskanaler, inkludert: i programmatiske kampanjer, sosiale medier eller DOOH. Det er allerede den største dataleverandøren for programmatiske kampanjer implementert i Polen og har informasjon fra over 85 % av polske internettbrukere i sine databaser. Selskapet utvider gradvis sine aktiviteter i regionen, inkludert: i Serbia og Ungarn. Nå starter ekspansjonen i Skandinavia.

Oppkjøpet av Relevant Digital markerer selskapets første inntog i utenlandske markeder gjennom oppkjøp. Dette trekket gjør at selskapet umiddelbart kan starte virksomhet i ytterligere fem land – Finland, Sverige, Danmark, Norge og Latvia – ved å overta Relevant Digitals kontrakter med utgivere og kunder i denne regionen.

«Vi har hatt forretningsforbindelser med Relevant Digital tidligere og kjenner derfor dette selskapet godt. Det er for tiden en av de tre største dataleverandørene for programmatiske plattformer i Finland. For å gi det drivstoff til videre utvikling, vil vi implementere våre teknologier i selskapet. Vår prioritet er å raskt bringe JustID til markedet som en identifikasjonsstandard gjennom oppkjøp. På denne måten gir vi merverdi til annonsører og utgivere og sikrer deres virksomheter etter å ha deaktivert tredjeparts informasjonskapsler. Vår overtakelse av selskapet er derfor en fordelaktig løsning for alle markedsaktører.” – kommenterte Tomasz Chłodecki, president og medgründer av Justtag Grouo.

Det proprietære JustID ble utviklet over to år og er for tiden det største åpne brukeridentifikasjonssystemet i Polen. Det er et alternativ til tredjeparts informasjonskapsler som for tiden brukes av nettstedspartnere for å lage online brukerprofiler basert på deres tidligere oppførsel og søkehistorikk. Dette gjør det blant annet mulig å: Vise annonser til bestemte personer basert på dataene som samles inn om dem. I følge gjeldende informasjon vil tredjeparts informasjonskapsler bli deaktivert innen utgangen av neste år, slik at annonsører ikke lenger vil kunne målrette annonser basert på dem. JustID-identifikatoren er implementert av over 150 ledende nettsteder i Polen.

You may also like

Leave a Comment