Home » Kalle Rovanpera leder etter andre etappe i Rally Portugal

Kalle Rovanpera leder etter andre etappe i Rally Portugal

by Erlend Loe

Finnen vant fem av de syv spesialetappene på lørdag, og etter dagens siste superetappe på Lousada rallycrossbanen, har finnen allerede en ledelse på 57,5 ​​sekunder i totalstillingen over spanjolen Dani Sordo (Hyundai I20 Rally1).

Tredje er belgiske Thierry Neuville (Hyundai I20 Rally1), 1:08,6 fra lederen. Hyundai fabrikkførere fortsetter å prestere godt i rallyet, med Hyundais Finn Esapekka Lappi som ble nummer fire, 1:10,9 bak.

SE OGSÅ: Tragisk ulykke før Rally Kroatia. Craig Breen er død

Rovanpera, som med suksess avverget angrep fra Sordo og Neuville etter problemene Toyota-teamet hadde fredag ​​da britiske Elfyn Evans og japanske Takamoto Katsuta trakk seg fra konkurransen etter en ulykke. Han er noen sekunder raskere enn dem på nesten hver spesialetappe, noe som øker ledelsen hans.

Han ledet også fredag ​​etter etappe én, men var bare 10,8 sekunder foran Sordo og 26 sekunder foran Neuville.

Etter morgenrunden innrømmet finnen at han ikke hadde problemer med bilen, men han hadde ikke nådd 110 prosent av potensialet sitt, i frykt for at han kunne miste ledelsen hvis han tok for mye risiko. Og han håper å stå øverst på pallen søndag.

«Du må kjøre fornuftig på søndag. Ja, for å beholde ledelsen i rallyet. Kjør for å unngå punkteringer – innrømmet Rovanpera, som viste i Portugal at, som de fleste finske sjåfører, hans element er grusen.

Jeg føler ikke at vi gjorde noe spesielt i dag. Men det var en veldig bra dag. Vi kjørte den siste lørdagsetappen forsiktig fordi porttelefonen ikke fungerte – la han til ved målgang på andre etappe.

Leder i WRC2-kategorien er norske Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2), som kjører med svensk lisens. Han er sønn av den kjente norske sjåføren Petter. Mikołaj Marczyk (Skoda Fabia RS Rally2), som debuterer i årets verdensmesterskap, er åttende, 5:12,7 bak lederen.

Fire spesialetapper er planlagt søndag – den siste dagen.

Etter fire runder er den åttedobbelte verdensmesteren, franskmannen Sébastien Ogier og briten Evans fra Toyota-teamet på toppen av rankingen for verdensmesterskapet. Begge har 69 poeng, men tredje Rovanpera er bare ett poeng bak dem. Hingsten i Portugal vil ikke konkurrere og Evans vil heller ikke ta poeng i verdensmesterskapet.

MC, PAP

You may also like

Leave a Comment