Home » Kamil Grabara stoppet ikke geniet Erling Haaland! Et flott norsk spill

Kamil Grabara stoppet ikke geniet Erling Haaland! Et flott norsk spill

by Erlend Loe

Kampen mellom Manchester City og FC København bør være den mest interessante kampen for polske fans. Grabara kom tilbake til bortemålet etter å ha pådratt seg en skade. Hans oppgave var ikke lett fordi den store Haaland spilte mot ham. Nordmannen kunne beseire ham i det syvende minuttet.

Grabara kunne ikke gjøre noe med dette målet. Kort tid etter viste han et godt inngrep etter å ha truffet Ilkay Guendogan fra utenfor feltet. Så prøvde Haaland å slå ham igjen, men denne gangen var polakken bedre. Han vant også to ganger konfrontasjonen med Jack Grealish, som prøvde å overraske ham med kraftige slag.

FC København var på defensiven fra start. Grabara gjorde alt han kunne. Slik var det også i det 32. minutt, da Sergio Gomez slo til med full kraft fra distanse og polakken kunne avverge skuddet hans, men var maktesløs da Haaland slo tilbake fra få meter. Før pause scoret Dawit Choczolawa et selvmordsmål.

Riyad Mahrez scoret straffe etter pause til 4-0. Grabara klarte ikke å redde skuddet. Manchester sakket litt ned, men scoret likevel enda et mål. Julian Alvarez sørget for 5-0.

Haalands tall er fantastiske. Han har allerede 28 mål i Champions League. For en slik balanse trengte han bare 22 kamper. Han har allerede passert Mario Gomez (26 mål), Luis Suarez (27) og Rivaldo (27).

I den andre kampen i gruppe G vant Borussia Dortmund 4-1 borte fra FC Sevilla. Gjestene ledet 3-0 etter første omgang, noe som ga dem full kontroll over kampen. Etter sidebytte satte vertene inn et hederlig mål og kjempet i hvert fall om uavgjort, men resultatet ble bestemt av gjestene.

Mål for BVB ble scoret av Raphael Guerreiro, Jude Bellingham, Kevin Adeyemi og Julian Brandt. Youssef En Nesyri scoret det eneste målet for Sevilla.

Det var ingen overraskelse på det siste møtet i gruppe F. Real Madrid beseiret Shakhtar 2-1 hjemme. Det startet med mål fra Rodrygo og Vinicius. Senere viste Oleksandr Zubkov et fenomenalt skudd.

Seieren setter Kings først i sin gruppe med ni poeng. Shakhtar har fortsatt fire øyne. RB Leipzig ligger allerede på tredjeplass. Det tyske laget slo Celtic 3-1 i sitt straffefelt.

GRUPPE F

Real Madrid 2-1 Shakhtar (2:1)

Mål: Rodrygo (13), Vinicius (28) – Zubkov (39)

BORD:

  1. Real Madrid – 9 poeng
  2. Shakhtar – 4 poeng
  3. RB Leipzig – 3 poeng
  4. Celtic – 1 poeng

GRUPPE G

Manchester City – FC København 5:0 (3:0)

Mål: Haaland (7, 32), Choczolawa (39 sam.), Mahrez (55), Alvarez (77)

Sevilla 1-4 Borussia Dortmund (0:3)

Mål: En Nesyri (51) – Guerreiro (6), Bellingham (41), Adeyemi (43), Brandt (75)

BORD:

  1. Manchester City – 9 poeng
  2. Borussia Dortmund – 6 poeng
  3. Sevilla – 1 poeng
  4. FC København – 1 poeng

***

Synet hans ble dårligere dag for dag. Først på ett øye. Aktivitet i hallen, en ball i ansiktet og Michał Globisz var på sykehuset. Senere bleknet synligheten i det andre øyet. Til tross for dette er den velfortjente ungdomstreneren og pedagogen fortsatt å finne på tribunen på stadion i Gdynia – han kommer på kampene og vennene hans forteller ham hva som skjer på banen. I «Røntgen» forteller keeperen til gullvinnerne fra år tilbake i EM om å lære et nytt liv og vippe hodet slik at nummeret på en møtende trolleybuss kan sees ved holdeplassen.

You may also like

Leave a Comment