Home » Kamil Stoch ydmyket. Polakkene spilte med grensen og tapte

Kamil Stoch ydmyket. Polakkene spilte med grensen og tapte

by Catherine Monroe

Søndagens diskvalifikasjoner i den andre verdenscupkonkurransen i Wisła forårsaket mye Kontrovers. De fleste selvfølgelig den om Kamil Stoch fra kvalifiseringenmen overraskelse etterpå utelukkelsen av Ryoyu Kobayashi fra resultatene av konkurransen den var ganske stor også. Hvorfor en slik «slakting» av den nye kontrolleren rett i begynnelsen av sesongen?

Polakker og nordmenn nærmest grensen. De spilte hardere enn de andre

Christian Kathols humør i begynnelsen av helgen i Wisła var ganske bra. Han var bare skuffet over søndagens diskvalifikasjoner. – Jeg setter ikke fingeren på favorittene. Det var seks runder i Wisła hvor vi sjekket utstyret og av alle deltakerne brøt kun fire reglene. Jeg behandler alle likt. Det er det jobben min handler om – forklarte kontrolløren i et intervju med Sport.pl. Ifølge ham så konkurransen overraskende rolig ut og det så ut til at verdens topplag, som oftest overskred grensene satt i reglene og forskriftene, ventet på at situasjonen skulle utvikle seg. Selv søndagssaker forvrenger ikke dette bildet helt, for i begge tilfeller handler det ifølge Kathol om detaljer. Imidlertid er dette bildet – rolig og ikke bøyd over spillerne – en visjon av FIS, som ikke alltid samsvarer med virkeligheten.

— Jeg retter ikke fingeren mot favorittene. FIS-kontrolløren kommenterte diskvalifikasjonene til Stoch og Kobayashi

Ifølge våre opplysninger var Polen og Norge troppene nærmest grensen utstyrsmessig – spesielt kjeledresser. De spilte hardere enn de andre, selv om vi skal påpeke: begge lag var nærme ved å bryte reglene, men de fleste av dem – tross alt var de kontrollert – var innenfor reglene.

Antrekkene til Alexander Stöckls spillere så enda mer egnet ut for mulige diskvalifikasjoner. Men – som observatørene av konkurransen som er nær hopperne forklarer oss – det er et slikt spill med regelgrensen Spillsom lett ikke lenger kan lønne seg. En gang vil det lykkes og antrekkene består alle testene, som i tilfellet med de norske, og et nytt uhell skjer. Og noen vil betale for det, det er for nært grensen.

Häfele er stille. Det er vanskelige tider for ham. Thurnbichler tok på seg skylden for Stochs diskvalifikasjon

Dette var mest sannsynlig tilfellet med polakkene og Kamil Stoch. «Mest sannsynlig», fordi den viktigste mannen i Thomas Thurnbichlers stab som kunne forklare saken – assistenttrener Mathias Hafele, som er ansvarlig for klargjøring av utstyret – nektet å snakke med bakken i Wisła. Han sa ikke så mye til de andre heller. Filip Czyszanowski under showet «3. Series» på YouTube TVP Sport rapporterte at østerrikeren snakket om en «shitty» situasjon. – Dette er vår feil, vi tar det på oss selv – sa han til journalister Thomas Thurnbichler.

Kamil StickStoch ga årsaken til diskvalifikasjonen i Wisła. «Jeg gjorde jobben min bra»

Så det ser ut til at utestengelsen av Stoch og en drakt som er for stor rundt midjen er en personalfeil, sannsynligvis en i stor grad «offensiv» tilnærming til draktforberedelse som Mathias Hafele var kjent for i Østerrike. Imidlertid er han en av de beste, om ikke den beste, maskinvareekspertene i hoppverdenen. Det er verdt å stole på ham, selv om det i begynnelsen var et problem, et lite tilbakeslag. For senere kan han være meddesigner av mange store suksesser.

I bakken kort tid etter Stochs diskvalifikasjon så situasjonen nervøs ut. Häfele, som vanligvis kalles «Vind» og personen i staben som hjelper til i bunnen av bakken, skyndte seg umiddelbart til pilotens hytte for å forklare situasjonen og be om mening fra pilot Christian Kathol. Noen minutter etter serieslutt ble Thomas Thurnbichler med. Først løp han ned trappene sammen med Marc Noelke, og noen minutter senere gikk han ned trappene fra skranken og utstyrsrommet. Så ble Hafele og Stoch med ham. Thurnbichler hadde en lang prat med sin assistent, som i utgangspunktet så ut til å legge en annen strategi og trekke de nødvendige konklusjonene. Kanskje til og med delvise kommentarer til Hafele fra hovedtreneren, fordi han gjorde en feil. Stemningen ble bedre etter Dawid Kubackis seier. Det var klemmer og high fives, det være seg med Hafele og Stoch eller Hafele og Thurnbichler. Selv om polakkenes assisterende hovedtrener forble i dårlig humør til slutten av dagen. Dette er vanskelige øyeblikk for ham i begynnelsen av en intens periode, som det vil jobbes videre med med polske hoppere.

Stoch ble alvorlig diskvalifisert. «Hun er til og med ydmykende for meg»

Tristhet så ut til å forlate Stoch, som prøvde å fokusere mer på emnet sitt hoppe fra kvalifiseringen, noe som var veldig bra. Han smilte også foran fansen, og han stjal til og med nachos fra en av dem.

Men som han avslørte i live-reportasjen på Instagram tirsdag, vendte han tilbake til hendelsene fra forrige dag på mandag. – Det er aldri et lett emne. I går mandag hadde jeg en hel dag til å tenke og kjøle meg ned. Diskvalifikasjonen er til og med ydmykende for meg. Jeg føler at noen har tatt meg i å jukse, som om jeg gjør det med vilje, og det er det aldri, innrømmet Stoch, som organiserte en årlig sending for å signere sine Eve-nement-klubbkalendere for å gjøre det mulig å selge dem til én Gå til leir i Planica. – Nåværende målinger er et ømtålelig, relativt emne. Vi har mål på kropp og våtdrakt, men noen steder endres i løpet av dagen. På et tidspunkt sjekket kontrolleren at alt var i orden og jeg var to centimeter lavere, uansett hvor mye, men for lite i forhold til drakten – påpekte polakken.

– Jeg klarte å fordøye det som skjedde på Vistula. Jeg tror det er historie. Jeg trakk konklusjoner, jeg trakk stafettpinnen. Nå venter jeg på Ruka. Jeg vil lande på snø, kunne bremse sidelengs, «pløye». Og at jeg skulle fryse – la Kamil Stoch til.

Kobayashi er i tvil. «Vi vil sjekke inn der?»

Og hva med den andre store figuren som ble diskvalifisert for hopping i Vistula? Ryoyu Kobayashi ble ekskludert fra konkurranseresultatene etter andre runde da Kathol sjekket utstyret til de seks beste konkurransene. Den trolig fortsatt sjokkerte japaneren møtte Dawid Kubacki nesten umiddelbart etter diskvalifiseringen, som hadde forlatt bakken i Wisła etter å ha vunnet konkurransen. Han gratulerte polakken som spurte om resultatet hans. Og øynene ble store da Kobayashi annonserte at han ikke ville få beholde sin femteplass. Han tok tak i løpsnummeret og viste at det var en drakt.

Polens verdenscup i hoppKobayashi ble, i likhet med Stoch, offer for Kathol. Japansk diskvalifisert

Mer presist om draktens permeabilitet, som ikke var tilstrekkelig på ett sted. Og her var Kobayashi, sitert av Daily Sports Journal, i tvil. – Skal vi sjekke inn der? spurte japaneren, selv om han ikke sa nøyaktig hvor Christian Kathol målte drakten. Han la bare til at han forventer lignende kontroller for resten av sesongen. At det kan være Kathols stil. Imidlertid prøver hopperen å ikke bry seg med denne saken og gå videre. Reisen til Polen, som japanerne betaler flere tusen euro for per deltaker for flybilletter, vil imidlertid absolutt ikke forbli i positivt minne på grunn av denne diskvalifiseringen.

Kobayashi byttet ikke drakt og gjorde en feil? Han kunne ha gjort det som Kubacki

Kobayashis diskvalifikasjon er også interessant på noen måter: det kan ha vært fordi hopperen ikke byttet farge mellom settene. Og under innvielsesforholdene, med fortsatt ganske høy temperatur i Vistula, svetter deltakerne og antrekket blir vått, noe som endrer parameterne litt og ser annerledes ut enn før konkurransen. Dawid Kubacki ble spurt om hopp i en annen drakt i hver serie på pressekonferansen etter sin andre seier. Og polakken avslørte at dette ville forhindre situasjoner med for våte klær som kunne skade ham senere.

I den første serien brukte Kubacki en hvit modell, og i den andre serien et svart materiale. Begge kommer fra verk av Schoeller og Mieninger. polering Trenere anser nivået deres som likt og bruker dem om hverandre. Husk at i moderne dresser, i tillegg til godt materiale, betyr produsenten også hvordan det sys.

«Vi har ikke alle fem centimeterne med klær under kontroll, det er umulig»

Variable parametere og værets påvirkning på hvordan draktene oppfører seg etter konkurranseforberedelsen eller ved kontroll av utstyret er for tiden et stort problem for materialprodusenter. I «ekte vinter»-forhold vil det ha mindre innvirkning på resultatene, men nøyaktigheten til kontrolløren Christian Kathol vil sannsynligvis ikke endre seg.

Det er allerede røster rundt om betydelig misnøye med gjennomgangen av alle aspekter av drakten. «Vi har ikke alle to tommer med klær under kontroll, det er umulig.» Behov for endring – vi hører.

Stochs diskvalifikasjon er bare begynnelsen på hoppskandalen. Stochs diskvalifikasjon er bare begynnelsen på hoppskandalen. «Leker med en Ciuciubabka»

«Skihopping har ikke råd til å stadig diskvalifisere de beste»

– Et annet spørsmål dukker opp: Hvorfor utelukker vi fra konkurransen to konkurrenter som praktisk talt har størst interesse? – forteller andre som jobber med utstyret. – Hva vil det oppnå? Viser regelen en sterk hånd fra den nye kontrolleren? En ting er sikkert: Skihoppingen har ikke råd til stadig å diskvalifisere de beste – forteller en erfaren person fra området.

– Det handler ikke om likhet før reglene, det skal selvfølgelig respekteres. Kanskje det ikke alltid er nødvendig å diskvalifisere hoppere fullstendig og tenke på et annet straffesystem for hoppere? Det «røde kortet» i andre idretter er tross alt ofte siste utvei. Og i fravær av de største spillerne i resultatene, taper disiplinen mye – legger han til.

Dette er bare begynnelsen av sesongen, og diskusjoner om maskinvareproblemer har allerede startet for fullt. Og fra det vi hører, de neste ukene fra konkurransene i Ruce om tre uker, De vil bare bringe mer interessante arrangementer. Spesielt rundt Four Hills-turneringen, når de store strekker seg etter de første virkelige nyvinningene og det beste utstyret for vinteren.

You may also like

Leave a Comment