Home » Kanadieren Laurent Dubroy vinner gull ved verdensmesterskapet i hurtigløp i Norge

by Catherine Monroe

Laurent Dubriel vant gullmedaljen lørdag på 500 meter skøytestasjon på verdenscupbanen i Stavanger.

Landsmannen Levis Keogh fullførte løpet med en tid på 34.573 sekunder på pallen, foran russiske Artem Arifiev (34.608) og polakken Mark Kanya (34.653).

Selv om han var tregere de første 100 meterne, tok Dubrowa til slutt Ariviv. Ingen av skøyteløperne i de påfølgende parene kunne trene raskere tid, og merket som ble satt av Kania var bra for tredjeplassen.

Dette var Dubroys andre individuelle seier i verdenscuppen etter å ha vunnet en 500 gullmedalje i 2017/18-sesongen. Han leder verdenscuprankingen åtte poeng foran japanske Tatsuya Shinhama, som ble nummer fem på lørdag.

Se | Dubreuil akselererer til gull i Stavanger:

Laurent Dubreuil vinner gull på en 500 meter skøytebane

Innspilt av Laurent Dubreuil fra Levis, Que. Tid: 34:57 for å ta førsteplassen i ISUs verdenscupkonkurranse i hurtigløp i Stavanger, Norge. 4:05

«Vi la merke til det da Det var helt klart et godt løp basert på én seier. Jeg følte meg ikke så bra fysisk som forrige helg, men teknisk sett er jeg mye bedre enn i Polen, sa Dobruil Speed ​​Skating Canada. Jeg klarte å holde fokus helt til siste slutt, selv om duoen startet mye raskere enn forventet, men jeg vet at jeg kan være mye raskere.

Ted Jan Blumen var også på pallen lørdag og vant bronsemedalje i 10.000-kategorien foran Graeme Fish sitt fjerde lag med Moss Joe, Sask.

Blomen er nummer to på verdenscupens utholdenhetsranking foran svenske Nils van der Poel, som satte ny rekord med 12:38.928 gull i lørdagens løp.

Se | Blomster får bronse ved 10 000:

Ted Jan Blomen tok tredjeplassen i 10 000 m hurtigløp på skøyter

Olympiske Ted Jan Blumen vinner en bronsemedalje i ISU 10 000 m skøyte-verdenscup for menn i Stavanger, Norge. 17:01

Rundetidene hans var over et halvt sekund raskere enn den nederlandske skøyteløperen Jorit Bergsma, som avbrøt rekken 17,16 sekunder bak sin double og vant sølv.

«Jeg er veldig glad for å motta nok en medalje i dag. Jeg visste at det kom til å bli et tøft løp fordi jeg er en skøyteløper som bruker teknikken min og glir raskt, noe som fungerer best under raskere forhold,” sa hun. «Jeg føler at jeg har mye potensial på raskere is, så jeg ser frem til de neste to verdenscupene i Salt Lake City og Calgary.

Svensken har satt rekord

«Niels van der Poel var litt i klassen i dag, så vi må fortsette.»

Svensken Nils van der Poel satte vinnerrekorden på 12 minutter, 38,928 sekunder.

Doberuil- og Blomen-medaljene var den andre og tredje medaljen kanadierne fikk i Stavanger den helgen. Isabel Weidmann åpnet sølvarrangementet i kategorien 5000 kvinner fredag.

Se | Weidemann skøyter om sølv i 5000 dameklassen:

Isabel Weidmann fra Ottawa kjemper om sølv i 5000 m verdenscup for kvinner

Isabel Weidmann fra Ottawa landet bak den eneste nederlandske kunstløperen Erin Schotten i 5000 m løp for kvinner på ISU World Cup-stasjonen i Stavanger, Norge. 8:20

Ottawa-spillerne Evanni Blondin, Madison Berman fra Ponoka, Alta og Alexa Scott fra Clandeboy, MAN er ferdige. , Andreplass i kvinnenes lagløp for Polen lørdag.

Blondin klarte å legge et stort gulv på de siste 400 meterne, flyttet laget fra femte til andre og kom i mål med resultatet 1: 28.547.

Sølvmedaljen er den første verdenscuppen på pallen for Berman og Scott. Det polske laget slo kanadierne knepent for gull på 1:28 364, og Kina vant bronse etter at den siste skøyteløperen krysset målstreken på 1:28.574.

«Lagrepet er ikke et olympisk arrangement, så vi gikk inn i løpet uten for mye press og ville bare ha det gøy,» sa Berman. «Det er en av våre største styrker og fordeler i forhold til de andre lagene som vi trener sammen hver dag.»

På søndager avsluttes arbeidet med 500 sekunder og 1500 sekunder for menn og kvinner. Løpene vil bli sendt direkte på CBC Sports fra kl. 09.00 ET.