Home » Kaunas brannmann Fichte falt i hendene på Themis, men hun har ikke så mye valg

Kaunas brannmann Fichte falt i hendene på Themis, men hun har ikke så mye valg

by Gunnar Garfors

Svaret ble til og med søkt i utlandet

Som allerede skrevet, tatt i betraktning konklusjonene til spesialistene som utførte den polikliniske rettspsykiatriske undersøkelsen av denne beboeren på A. Juozapavičius Avenue, blir retten beordret til å bruke medisinske tvangsmidler mot ham. På grunn av den diagnostiserte psykiske lidelsen anbefales denne innbyggeren i Žemieji Šančiai behandling i et spesialisert anlegg – Rokiškis psykiatriske sykehus. Under den nevnte sakkyndige undersøkelsen ble det konstatert at han ikke var i stand til å forstå og kontrollere handlingene sine på det tidspunkt forbrytelsen ble begått.


Den som er ansvarlig for sine handlinger risikerer inntil fem års fengsel for slik allmennfarlig skade på verdifull utenlandsk eiendom. Kaunas kommune, hvis eiendom ble skadet, estimerte skaden til 26 094 euro. Men under dagens omstendigheter er det heller ikke mulig å straffeforfølge dem fra en person som ikke kan holdes ansvarlig for sine handlinger.

Som tidligere skrevet, tillot ikke leger ved et spesialistmedisinsk institutt som la inn 39-åringen umiddelbart etter varetektsfengslingen at politiet avhørte ham på mer enn en måned. Resultatet av en undersøkelse av blodprøver tatt kort tid etter angrepet på en mistenkt i brennende gran ble også innhentet i denne perioden. Det ble ikke funnet alkohol eller narkotika inne.

Bilde av TV3-programmet «Farai»

Etter at brannmannen slapp ham fra sykehuset, fikk han varetektsfengsling og en skriftlig forpliktelse om ikke å forlate bostedet uten betjentenes viten og inndragning av dokumenter. Og politimennene hans tok seg av ham, overvåket det obligatoriske besøket til spesialister og bruken av foreskrevne legemidler. Grantreet ble også samhandlet med offiserene som startet en forhåndsetterforskning av angrepet. Men ifølge sistnevnte er hvordan han motiverte handlingene sine vanskelig å forstå med sunn fornuft. Ifølge portalen kauno.diena.lt snakket den mistenkte hovedsakelig om sitt dårlige humør på det tidspunktet, som var forårsaket av personlige problemer. Og bare med de følelsene kunne han forklare hva han hadde gjort for å trekke oppmerksomhet til seg selv, i det minste på den måten. Selv om det gjorde det klart at han ikke hadde gjort alt han hadde tenkt å gjøre ennå. Han nevnte imidlertid ikke engang implikasjonene av en mulig retur fra Norge for feiringen, innvirkningen på disse hendelsene, eller noen intensjon om å hevne seg på noen på denne måten.

Politiet sier også at de har forsøkt å forklare mulige sammenhenger mellom den mistenktes retur fra Norge og angrepet. Det ble imidlertid ikke funnet noe som kunne ha tvunget ham til å vende tilbake til hjemlandet og forårsake en slik resonans her.

Arrestasjonen ble til en thriller

Natt til 4. desember i fjor, da hovedjuletreet i Kaunas, som sto på Rådhusplassen, ble mistenkt, ble den mistenkte varetektsfengslet i Žemučiai Šančiai i flere minutter. Vitner til hendelsen ga hans bilmodell og nummerskilt, og understreket at de var nordmenn.

Hyle! Skyte!

Føreren av denne Mitsubishi ASX reagerte ikke på pipelydene eller lysene fra politibilen som trakasserte ham. Som det viste seg senere, ble han voldelig stoppet i begynnelsen av A. Juozapavičius Avenue på vei hjem da betjenter blokkerte veien. Den fastklemte mannens reaksjon på dette og på politibetjentene som omringet bilen hans og som den ene ga tilbake en pistol til var hysterisk: «Skrik! Skyte! Men før det, mens han rygget, forsøkte han å slå ut en av offiserene, som senere skal ha skadet albuen og flere.

Bilde av TV3-programmet «Farai»

Offiseren sa at han ble skadet da han prøvde å slukke Mitsubishi-motoren på et TV-program fra Farai som skildret arrestasjonen. Mitsubishi-sjåføren var imidlertid ikke mistenkt for å ha motarbeidet politiet.

Opptaket av showet «Farai» forteller også at det var problemer med å trekke juletrebrenneren ut av bilen, som kjente en sterk bensinlukt inni. Til slutt ble han lagt på asfalten med hendene sammen, som snart ble satt i håndjern. Siden den gang har bildet endret seg totalt. Etter å ha sittet i en politibil forvandlet arrestanten seg plutselig til et lam. Og når han strømmer inn i spørsmålene til sinte politifolk, vet han ikke hvorfor han sitter i fengsel, har ikke skadet Fichte og bruker ikke narkotika. Til slutt nektet han å kommunisere med betjentene i det hele tatt.

Etter pågripelsen pumpet den mistenkte granen på alkoholdisken til null. Men det ble likevel tatt med til legene – for å ta blodprøver eller ikke ta medisiner. Og legene slapp den ikke lenger.

Bilde av TV3-programmet «Farai»

Kan komme tilbake om et halvt år

Videoen fra selve Rathausplatz er ikke mindre veltalende, og vitnesbyrdene til de som forsøkte å arrestere Tannenbrenner på gjerningsstedet.

I natt rundt klokken 01.40 ble det registrert hvor sakte en bil kjører inn på rådhusplassen, hvor det går mange mennesker rundt. Og stopper han rett ved juletreet, vil den som går ut av førersetet åpne nesten alle dørene på bilen. Til slutt, med en plastbeholder, når den granen, som blir opplyst av et lysglimt, og begynner deretter å brenne nedenfra. Da saken ble henvist til retten ble det sagt at to femliters tanker med brennbar væske var brakt til stedet.

Vitner til hendelsen, som forsøkte å arrestere Tannenbrenner på stedet, vitnet mens de sirklet rundt i området at andre personer hadde flyktet og støttet en av dem som mistenkt. Og brannstifteren utnyttet dette, rømte og hoppet inn i bilen sin, stakk fra stedet og traff nesten personen.

Politiet har funnet ut at granbrenneren har bodd i Norge i rundt ti år og har jobbet der i ulike yrker. Og han vendte tilbake til moren, som bor i Kaunas, omtrent en måned før denne skandaløse hendelsen. Moren hans visste imidlertid ikke om hans videre planer – om han kom bare for ferien eller for alltid, fordi sønnen var stengt og nesten ikke kommuniserte med ham. Spruces uvitende mor vitnet om at hun ikke kjente til motivene bak sønnens angrep. Hun hadde også en tendens til å snakke om potensielle helseproblemer.

Før dette angrepet var brannmannen til juletreet kjent for de litauiske rettshåndhevelsesmyndighetene kun på grunn av hendelsene for noen år siden, som endte med domfellelsen av Kaunas-domstolen for salg av narkotika, som han ble dømt til fengsel i flere år. år for flere episoder. Og han ble løslatt i 2006, hvorpå han trolig dro til Norge snart. Et førerkort ble utstedt der og funnet da han ble arrestert. Og troen hans nevnt ovenfor er allerede borte.

Hvis Kaunas tingrett beordrer tvangstiltakene som er anbefalt for denne personen, vil Rokiškis-domstolen etter et halvt år måtte gå tilbake til dette spørsmålet, og spesialistene ved det lokale psykiatriske sykehuset må presentere sine konklusjoner om hvordan denne personen har det. behandlet. Viser det seg at han allerede er blitt frisk, kan retten endre behandlingsregimet som er foreskrevet for ham, dvs. tillate ham videre poliklinisk behandling.


Saken kunne ikke oppklares i dag fordi kun fem av de seks innkalte vitnene kom. Det ble besluttet å ta henne med til neste møte om et par uker.

I tillegg ble det i dag klart at det ovennevnte kravet fra Kaunas bystyre ikke lenger eksisterer i denne saken. Han trakk den tilbake fordi skaden ble erstattet av et forsikringsselskap som granvakten var forsikret hos. Etter å ha hørt dette ba aktor også om å oppheve den tidligere midlertidige begrensningen av eierskap til bilen. En slik avgjørelse ble fattet på grunnlag av et søksmål, men falt bort da den opphørte.

En fraværende brannstifter er ikke bare representert av moren, men også av en advokat han har ansatt.


You may also like

Leave a Comment