Home » Keeway Vieste 125 – en smart fyr i huden til en bygutt [dane techniczne, opis, cena, recenzja, test]

Keeway Vieste 125 – en smart fyr i huden til en bygutt [dane techniczne, opis, cena, recenzja, test]

by Peter Østbye

Jeg innrømmer at jeg pleide å hate å se på scootere. Jeg var overbevist om motorsyklenes overlegenhet. Helst klassikerne, selvfølgelig. Jeg holdt fast ved denne troen til jeg fikk muligheten til å sette meg på en sparkesykkel for første gang.

Motorsykkelkjede Liberty MotoStore – et veldig stort utvalg og utmerkede kjøpsbetingelser. Du er den viktigste!

Siden da tror jeg at det ikke finnes noe bedre kjøretøy for byen, for hyppige og trange pendler. For den kan også klare seg godt i trafikkork og du kan pakke den med ulike enheter eller ulike produkter fra den nærliggende lavprisbutikken. I mitt tilfelle er oppbevaringsrommet under sofaen som regel fullpakket med forskjellige typer fotoutstyr når jeg skal på en annen motorsykkel, luftfart eller bare utendørs arrangement. Den nest siste helgen i mai fungerte Keeway Vieste 125 som transportør.

motor

Dette er selvfølgelig en representant for en stor familie på 125. Og disse er ganske rimelige. Keeway er et kinesisk selskap, men et av de beste. Den tilhører Geely-gruppen, sammen med prestisjetunge merker som Volvo eller Benelli. Dette faktum alene er allerede et godt visittkort. Motoren er en firetaktsmotor med 7,2 kW ved 8.000 o/min. Også luftkjølt. Dette er produsentens intensjon. En enklere design gir en lavere sluttpris, men viktigst av alt forenkler det driften og reduserer kostnadene. Scooteren våkner ivrig til live, men for å få god akselerasjon må vi vri kraftig på gassen. Den mest dynamiske kjørestilen ligger i området ca 60 – 70 km/t. Det er nok til byturer. Også på vanlige veier, men det er definitivt ikke en scooter som føles bra på motorveien. Han er en typisk bymann.

reisekomfort

Det er bra. Med min høyde på litt over 1,80 meter følte jeg meg komfortabel i Vieste. Det jeg likte best var den store mengden benplass. Jeg foretrekker definitivt denne stillingen fremfor stolposisjonen på scootere med flat bunn. Sofaen er litt verre. Det er én ulempe som plager deg på lengre reiser: førerplassen slutter for tidlig. For meg ville det være ideelt om produsenten ville legge til tre til fem centimeter. Jeg tror ikke at mindre ryttere, eller bare de med kortere ben, vil ha dette problemet.

Keeway Vieste 125 - en smart fyr i huden til en bygutt [dane techniczne, opis, cena, recenzja, test]

Når det gjelder fjæringen, kjører den trygt og komfortabelt på godt underlag. Når vi møter jettegryter og andre humper på veien, er det bedre å bare unngå dem. Små hjul og små fjæringshopp antyder en slik løsning. Heldigvis er scooteren veldig lett, hendig og villig til å skifte fil. Viestes grunnbryter er en knapp på midtpanelet. Med dens hjelp frigjør vi rattlåsen, åpner tanklokket, hever sofaen osv. Produsenten har forlatt den tradisjonelle nøkkelen, så alt du trenger er kontrolleren i lommen. Dette er veldig praktisk, spesielt når vi lager en rute med hyppige stopp – det er ikke nødvendig å søke gjennom jakke og bukser for å finne nøkkelen. Bryterne på rattet er de mest tradisjonelle, du trenger ikke engang å gjøre deg kjent med dem, alt skjer instinktivt. Samtidig er de ordnet veldig ergonomisk, noe som gjør kontrollen enklere. Utsikten i speilet er god. Personlig er jeg en tilhenger av speil med enkle former, også avrundede, fordi jeg synes de gir bedre utsikt. Men det er selvfølgelig et spørsmål om individuelle preferanser. Bremsene koblet til CBS-systemet fortjener ros. Synd at håndtakene ikke er justerbare, men kanskje jeg bare ser etter noe – det er tross alt et budsjettbil.

Keeway Vieste 125 - en smart fyr i huden til en bygutt [dane techniczne, opis, cena, recenzja, test]

Scooteren gir deg muligheten til å transportere ting i oppbevaringsrommet under sofaen. Dessverre passet ikke hjelmen min der. Det er også små oppbevaringsrom foran og en USB-kontakt til venstre.

Mer og mer av det

Når jeg ser på trafikken i Warszawa, får jeg inntrykk av at det blir flere og flere små tohjulinger, inkludert scootere. Det burde ikke være desto mer overraskende med tanke på at det å reise med bil blir dyrere og dyrere. Og en scooter – selv en som Vieste – bruker nesten ingenting (mellom 2,5 og 3 liter – avhengig av kjørestil), og reservedelene til den er relativt billige. Dette er fordeler som man vanskelig kan gå forbi med likegyldighet. I dette tilfellet vinner det økonomiske argumentet rett og slett. Tross alt vil kostnadene ved å kjøpe Viesta – PLN 11 500 – definitivt betale seg raskt tilbake. Ikke bare i form av pengebesparelser, men også i form av tids- og stressbesparelser da vi ikke trenger å være redde for å sitte fast i trafikken. Vieste 125 lokker med noe annerledes. Dette er en ekstremt vakker scooter.

Keeway Vieste 125 - en smart fyr i huden til en bygutt [dane techniczne, opis, cena, recenzja, test]

Tekniske data

Motor: 4-takt, 4-ventil, luftkjølt

Forskyvning: 124,66 cm3

Effekt: 7,2 KW ved 8000 o/min.

Maksimalt dreiemoment: 9,6 Nm 6.500 o/min

Ytelse: EFI

Start: elektrisk

Clutch: sentrifugal clutch

Gir: CVT

Drivverk: belte

Fjæring foran: 33 mm teleskopgaffel

Bakfjæring: svingarm, hydraulisk støtdemper, justerbar forspenning

Forbrems: 240mm skive med CBS

Bakbrems: 215mm skive med CBS

Fordekk: 110/70-13

Bakdekk: 130/70-13

Lengde: 1.955 mm

Høyde: 1.115mm

Setehøyde: 770mm

Bredde: 740mm

Akselavstand: 1.385 mm

Bakkeklaring: 135mm

Vekt i kjøreklar stand: 134 kg

Maksimal nyttelast: 294 kg

Tankkapasitet: 9,5 l

Pris: 11 500 PLN

You may also like

Leave a Comment