Home » Kina trapper opp kampen mot spilleavhengighet: ansiktsskanning under kontoregistrering | teknologi

Kina trapper opp kampen mot spilleavhengighet: ansiktsskanning under kontoregistrering | teknologi

by Thure Lindhardt

Den kinesiske regjeringen har lenge vært opptatt av spilleavhengighet. Ifølge statsavisen Folkets avis Spillselskaper deler ansvaret for den sunne veksten til neste generasjon. Den nye lovgivningen for å bekjempe spilleavhengighet er fortsatt for lett å omgå.

Kinesiske handelsplattformer tilbyr for eksempel utleie og salg av spillkontoer. Opprinnelig sa den kinesiske regjeringen at de ikke aktivt ville overvåke spillrestriksjoner, men i stedet skyldte på spillindustrien selv. Beijing, knapt to måneder senere, ser ut til å komme tilbake, melder kinesiske medier.

Alle spill må nå kobles til et spesielt verifiseringssystem og spillere må bruke en gyldig ID når de registrerer seg eller logger på en spillkonto. Noen spill har til og med en ansiktsgjenkjenningsfunksjon som gjenkjenner og begrenser mindreårige brukere.

Kinesisk ungdom er delt om tiltakene. Noen forstår tiltakene og prøver å leve med dem, andre er fulle av misforståelser. Det ser ut til å være et reelt problem for noen, spesielt i ferien. Du føler deg tom og har ingenting å gjøre.

Disse tiltakene er neppe det siste trinnet i Kinas kamp mot spilleavhengighet. Den kinesiske teknologianalytikeren Rui Ma forventer at ytterligere tiltak vil bli tatt i løpet av de kommende månedene for å beskytte unge mennesker fra spilleavhengighet. Han forklarer at kinesiske myndigheter alltid har hatt til hensikt å beskytte unge mennesker mot spillet, som de mener er svært avhengighetsskapende.

Det ser ut til at Kina prøver å begrense utenlandsk innflytelse på landet. For eksempel har det nylig blitt tatt sterke tiltak mot Bitcoin, og landet har lenge kjempet mot vestlige sosiale medier som Facebook og Twitter. Dette beviser nok en gang at den kinesiske regjeringen ifølge det kommunistiske prinsippet fortsatt liker å beholde tøylene.

Sjekk ut våre tekniske videoer nedenfor:

You may also like

Leave a Comment