Home » kjøre rapport. Sorg i Finland, storm i Norge, sinne i Frankrike, håp i Polen – Sportsinwinter.pl

kjøre rapport. Sorg i Finland, storm i Norge, sinne i Frankrike, håp i Polen – Sportsinwinter.pl

by Erlend Loe

I langrennsverdenen kan lavsesongen definitivt ikke kalles agurksesong. Det er mye som skjer. Dessverre ikke alltid bra. Dessverre er dagens løpsrapport dominert av negativ informasjon – i sport, som i livet, er det noen ganger verre øyeblikk.

Møte i Langrennskomiteen

Vi starter imidlertid med informasjon om en mer nøytral overtone. Fra 3. til 5. mai fant et møte med FIS-løpekomiteene sted i Dubrovnik, Kroatia, i vakre naturomgivelser. Blant annet er cupkalenderen og distansene konkurransen skal avvikles over forhåndsbestemt. Verdenscupen returnerer til det nordamerikanske kontinentet (Canmore og Minneapolis) og sveitsiske Goms vil også debutere i konkurransen. Ved verdensmesterskap og olympiske leker ble distansene standardisert. Konkurransen består av individuelle løp over 10 km, kombinerte løp over 20 km (såkalt skiathlon), maraton over 50 km og stafetter over 4×7,5 km. Forbudet mot bruk av fluor ble også bekreftet. Alt dette må godkjennes av FIS-rådet på møtet 24. mai.

Simon Caprini som nestleder for konkurransen

FIS har valgt en ny visedirektør for langrenn i Michal Lamplot. Det var franskmannen Simon Caprini. Han er ikke en anonym figur. Han var manager i Rossingol i 12 år og jobbet tett med løperne. Lamplot berømmer stedfortrederen. «For oss passer Simon perfekt til rollen. Han har ikke bare omfattende kunnskap om sporten fra ulike perspektiver, men har også omfattende kontakt med utøvere, trenere og lagmedlemmer. Simon vil være til stor hjelp for oss i den videre utviklingen av langrenn – roser nestlederen. Sam Lamplot har aktivt snakket med presse rundt om i verden i det siste. Han ga oss også et intervju, som vi inviterer deg til å lese her.

bonde blir

Lukas Bauer vil fortsette arbeidet som trener for det polske seniorlandslaget. Til tross for noe uoffisiell informasjon om søket etter en etterfølger i Skandinavia, bestemte ikke PZN seg for å bytte. Bauer selv innrømmet en viss krise som han mente måtte overvinnes. «I midten av januar sa jeg at jeg ikke var sikker på at jeg ville fortsette som trener. Jeg var i krise. Jeg er veldig emosjonell og noen ganger skjer slike ting. Jeg vil at alt skal være perfekt – sa tsjekkeren i et intervju med oss. Vi skrev mer om saken her.

Federica Sanfilippo vil kjempe i løpet

Mens overgangen fra løping til skiskyting er relativt vanlig, er det motsatte mindre vanlig. Beslutningen om å henge opp rifla ble tatt av Italias Federica Sanfilippo, som kunngjorde at hun la opp for sesongen 2022-23 på grunn av en konflikt med mors skiskytterforbund. Det viste seg imidlertid at dette kun gjelder en skiskytterkarriere og en erfaren 32 år gammel langrennskonkurrent skal kjempe om poeng og gode resultater. Masse lykke til!

Frida Karlsson fortsetter å sjokkere

Den store svenske løperen Frida Karlsson jobber hardt med ryktet sitt som løpeverdenens enfant terrible. Frida er ganske aktiv på Instagram og er sjokkerende med direkteheten i innleggene hennes. Hun delte nylig et bilde med fans som viser effekten av en skade under trening – men skrev ikke så mye om selve skaden. Uansett, se selv. OBS – sensitive personer anbefales ikke å bruke bildene i Fridas Instagram-innlegg nedenfor for å bevege seg.

Sorg i Finland etter døden til «moren til finsk løping»

Det finske løpemiljøet var imponert over et oppriktig og ekte resultat. En ekte løpende legende har dødd. 92 år gamle Siiri Rantanen. Denne figuren, relativt ukjent i Polen, har kanskje ikke oppnådd de største prestasjonene i denne disiplinens historie, men hun spilte en utrolig viktig og avgjørende rolle i populariseringen og suksessen til finsk kvinneløp. Men prestasjonene deres var på ingen måte små. Hun ledet Finland til olympisk stafettgull i 1956 og bronse i 1960. I 1952 vant hun bronse i singelen. Ved verdensmesterskapet vant hun to sølv og en bronse i singel, og to sølv og en bronse i stafett (1954–1962).

Før hun begynte i Finland ble løping ansett som et mannsdomene. Rantanens suksesser og hennes karakter endret denne tilstanden. Siiri ble ansett som en varm person med sans for humor og en positiv holdning til livet. Hun nøt stor autoritet og sympati. Hun døde i en alder av 98, og etterlot seg et tomrom, men også et stort arbeid.

Den norske foreningen er under kritikk

Vi har allerede skrevet på nettsiden vår om farvel til den levende langrennslegenden fra landslaget – Johannes Hoesfloet Klaebo. Det viser seg at denne avgjørelsen utløste en Pandoras eske. Det går ikke bra for det beste laget i verden. Kritikkbølgen ble utløst av at forrige sesongs avsløringer – Margrethe Bergane og Iver Tildheim Andersen – ikke ble tatt med på landslaget. Til tross for flotte starter (Andersen vant til og med konkurransen), var 21-åringen og 22-åringen «scrap» ifølge portalen Dagbladet og blir ikke med i «A»-troppen. Forvirringen med Didrik Toenseth, som først ble ekskludert og deretter gjeninnsatt, skapte også store kontroverser. Det norske laget (og Dagbladet sier det er likt i Sverige) ligner en gryte som koker og tetter rett før den eksploderer. Noe som ikke endrer på at ingen kan være bedre enn nordmennene vinteren 2023/24.

Mathieu Goalabre kjemper om en plass i A…

Vi flytter til Frankrike. Der meldte ungdomsspilleren Mathieu Goalabre sin kamp for inntreden på førstelandslaget. Mathieu er ikke en veldig kjent spiller, men han har gjort det bra i konkurranser på lavere nivå. Nå kjemper han om en plass i seniorlaget.

Vittoz går tilbake til løp – han vil ta ansvar for Frankrikes B-lag…

I mellomtiden har B-laget blitt overtatt av den legendariske franske løperen fra fortiden, Vincent Vittoz. 2005 verdensmester i kombinert løping. Nå skal han kjempe for å gjøre bakgrunnen til et sterkt fransk lag like sterkt som seniorlaget.

… og personalet Og hvis det ikke var en, er det ikke en

I mellomtiden er det problemer med selve seniorlaget. Kunngjøringen skulle vært 4. mai, men det skjedde ikke på grunn av problemer med å finne sponsorer. Presidenten i den franske føderasjonen, Fabien Saguez, legger ikke skjul på sin bekymring. Han innrømmet at forbundet ikke hadde penger. Finansieringssamtaler pågår, men det vil gå minst et par uker før A-laget blir annonsert og finansiell stabilitet er oppnådd.

VM i Polen mulig?

Til slutt gir vi deg gode nyheter. Vel, etter år med fiasko i arbeidet med å arrangere verdensmesterskapet, er det lys i enden av tunnelen. Nå hvordan gir TVP Sport Centralny Ośrodek Sportu planlegger å bygge et moderne løpe- og skiskytingsenter i Kubalonka, innenfor bygrensene til Wisła. Vi vil minne deg på at i Wisła er det en stor hoppbakke i Malinka og i nærliggende Szczyrk er det en stadig viktigere normalbakke. Det betyr at feriestedet Beskid har bedre utsikter til å arrangere verdenscup enn Zakopane, som mangler greie langrennsløyper. Vi vil selvfølgelig informere om fremdriften i prosjektene og arbeidet.

Kilder: fis-ski.com, sport.de, Instagram, yle.fi, dagbladet.no, ledauphine.com, sport.tvp.pl

Siste innlegg av Jaroslaw Gracka (Se alt)

You may also like

Leave a Comment