Home » Klaipeda nyheter. tirsdag

Klaipeda nyheter. tirsdag

by Thure Lindhardt

Misbrukere ble stående uten hermetikk

For å spare penger flytter mange litauere som tjener i utlandet maten hjemmefra. Dette hjalp imidlertid ikke innbyggeren i Panevėžys, som hadde til hensikt å tjene betydelig på narkotikasmugling. Dunkene mannen fraktet til Norge fikk spesiell oppmerksomhet fra ordensmyndighetene. Det viste seg at innholdet på ingen måte var ment å stille sult.

Fortsett å lese

Grigeo Klaipėda: I tilfelle skade på den kuriske lagunen iverksetter vi miljøsaneringstiltak og søker forsoning med staten

Arkivbilde

Etter at Klaipeda-distriktets statsadvokatkontor overleverte rapportene om fullføringen av etterforskningen av skaden på den kuriske lagunen, sa representantene for Grigeo Klaipeda at de vil gjøre det mulig å fjerne enhver tvil, fastslå fakta og omfanget av skaden. og effektene å gjenopprette til naturen.

Fortsett å lese

Det blir ikke noe jubileum i Klaipeda de neste årene

Arkivbilde

Byen Klaipeda fyller 770 år neste år. Til dette vakre jubileet har vi allerede visjoner om hvilke begivenheter som bør feires på denne bursdagen. Nok et viktig jubileum venter for innbyggerne i havnebyen i 2023 – det vil være hundre år siden Klaipėda-regionen ble annektert til Litauen.

Fortsett å lese

Limarko: Dødsårsaken til sjømannen er fortsatt uklar, noen av mannskapet har et koronavirus

Arkivbilde

Det litauiske rederiet Limarko laivininkystės kompanija opplyser at dødsårsaken til sjømannen i helgen ennå ikke er avklart. Selskapet rapporterte også om koronaviruset til en del av skipets mannskap.

Fortsett å lese

Lukasjenkos sinne kan merkes av flere litauiske selskaper, men ikke det verste: trusselen ligger andre steder

Arkivbilde

Hviterussisk olje har ikke blitt transportert gjennom Litauen på en stund. Det er allerede kjent at fra desember vil produktene til Belaruskalij, en av verdens største produsenter av kaliumgjødsel, ikke lenger transporteres via Litauen.

Fortsett å lese

I Klaipeda. det bygges et enormt idrettsanlegg

Arkivbilde

I Klaipėda, Arimų-gaten, ved enden av Liepų-gaten, nær Saulės butai, bygges et nytt idrettsanlegg – en paddle-tennisbane.

Fortsett å lese

Romeo og Julie understreker profesjonaliteten til Musikkteaterorkesteret

Arkivbilde

«Sergei Prokofjevs Romeo og Julie er et komplekst stykke som krever spesiell harmoni og virtuositet i lyden av orkestergrupper og er en virkelig test for orkesterets musikere,» sa Robert Scherven, musikksjef og dirigent for Sergei Prokofjevs Romeo og Juliet-dans.

Fortsett å lese

Kjente venninner Natalia Bunke var vertskap for en overraskelseshønefest på Villa Auska

Arkivbilde

En av de mest kjente litauiske sangerne Natalija Bunkė feiret hønefesten sin. N. Bunkė, som snart kommer til alteret, legger ikke skjul på følelsene sine – hun kunne ikke ha sett for seg et slikt utdrikningslag.

Fortsett å lese

Gråområde: transitt av hviterussisk gjødsel – i hendene på bankene

Arkivbilde

Etter at sanksjonene ble innført i USA i sommer, er den endelige skjebnen for hennes transitt gjennom Litauen fortsatt uklar. Ifølge kommunikasjonsministeren er gjennomføringen av de amerikanske sanksjonene faktisk i hendene på landets banker.

Fortsett å lese

Artisten fra Klaipeda Ballet Troupe skal danse på festivalen i Tyrkia

Arkivbilde

Det kreative vennskapet som oppsto under Klaipėda-festivalen fortsetter med nye former for dans. Klaipėda statlige musikkteater, balletttropp, artist Ksenija Jermakova fra 3. til 5. september. vil delta på Ankara International Art Festival SOLO Contemporary Dance Festival (Tyrkia).

Fortsett å lese

Klaipeda akvareller: hus og mennesker

Arkivbilde

«Vakarų ekspresas» fortsetter den narrative syklusen om de gamle husene i Klaipėda og menneskene som bodde, jobbet eller studerte i dem. I dag skal vi fortsette å se oss rundt i byen på den andre siden av den kuriske lagunen – Smiltyne. Vi går til den nordligste bygningen til Kopgalis – Sjøfartsmuseet, Smiltynės str. 3.

Fortsett å lese

KRATC velger navnet på utvekslingsstasjonen: det er 104 kandidater

Arkivbilde

Tusen takk til alle som har jobbet med navneinnsamlingen til havnebybyttestasjonen ved det store søppeloppsamlingsstedet i Tilžės gate. 66A.

Fortsett å lese

Den tredje manageren rømte fra Klaipėdos šventės

Arkivbilde

Leder for Klaipėdos šventės Liutauras Galinis fra 31. august. gå tilbake. Det året forlot den tredje direktøren anlegget, som er underlagt Klaipėda byadministrasjon, som arrangerer Havfestivalen og andre byarrangementer.

Fortsett å lese

En av de største Iki-butikkene stenger i Klaipeda

Arkivbilde

I Klaipėda stenger en av de første butikkene i havnebyen og en av de største butikkene til Iki-butikkkjeden, Vėtrungė.

Fortsett å lese

Et nytt yrke ble født – passeksaminator: lønn – 700-1200 euro

Arkivbilde

En person som jobber i denne uvanlige jobben får ikke veldig høy lønn, men det vil ikke ha det vanskelig. Arbeidsgiver tilbyr fleksibel arbeidstid, kun arbeidsvillighet er angitt for søkeren fra kravene.

Fortsett å lese

You may also like

Leave a Comment